© BELGA, Phanie

DISCUSSIE. Moeten medische hulpmiddelen verkrijgbaar worden in de supermarkt?

Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werkt aan een Koninklijk Besluit waardoor supermarkten en andere winkels ook medische hulpmiddelen mogen verkopen, zoals steriele pleisters en zelftesten. Voorlopig hebben enkel apothekers en thuiszorgwinkels dat recht.

keje

LEES OOK (+): Supermarkten worden binnenkort concurrenten voor apothekers

De verkoop van geneesmiddelen blijft in België een exclusief recht van apothekers. Daar doet Europa niet moeilijk over. Maar dat supermarkten en andere winkels geen medische hulpmiddelen zoals protheses, hiv-tests en steriele pleisters tegen brandwonden mogen verkopen, is volgens de Europese Unie in strijd met het vrij verkeer van goederen. Daarom bereidt Maggie De Block een Koninklijk Besluit (KB) voor om de distributiewet van medische hulpmiddelen aan te passen.

Wat vindt u van het liberaliseren van medische hulpmiddelen? Zou het klantvriendelijker zijn als deze producten verkrijgbaar zouden zijn in de supermarkt, of zouden ze exclusief bij de apotheker en thuiszorgwinkels verkocht mogen worden?

Laat het ons weten via brieven@gazetvanantwerpen.be (Gelieve uw naam en woonplaats te vermelden. Een selectie van reacties publiceren we morgen in Gazet van Antwerpen.)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER