Voetbal Jupiler Pro League Europe Play-offs: AA Gent

Schaduwcoach Wim De Coninck kijkt uit naar new-look Buffalo’s, maar beseft: “Hein is momenteel AA Gent”

“Je kan bij AA Gent niet om Hein Vanhaezebrouck heen”, zegt Wim De Coninck.© Isosport

GENT -

AA Gent won nipt met 3-2 van KVC Westerlo en blijft zo op koers voor eindwinst in de Europe Play-offs, maar schaduwcoach Wim De Coninck blikt al even verder. “Als je Antwerp in de Champions’ Play-offs ziet spelen, denk je wel eens: had Gent daar geen grotere rol kunnen vertolken”, vraagt De Coninck zich luidop af.

Stefan Smet

Had dit AA Gent zijn plaats in de Champions’ Play-Offs?

“Het is op zich heel knap hoe de Buffalo’s zich hersteld hebben van die mentale opdoffer door het missen van de top zes”, klinkt Wim De Coninck vol lof voor AA Gent. “Als je bovendien Antwerp in de Champions’ Play-offs ziet spelen, denk je wel eens: had Gent daar geen grotere rol van betekenis kunnen vertolken? Als AA Gent zich plaatst voor de barrages en die kans is toch wel groot, krijgen ze alsnog de kans om dat Europees ticket te bemachtigen.”

Anderzijds ziet De Coninck nog voordelen aan de gedwongen deelname van de Buffalo’s in de Europe Play-offs. “Je weet het nooit helemaal zeker, maar de doorbraak van jongens zoals Matias Fernandez-Pardo en Omri Gandelman lijkt me ook wel een gevolg van het missen van de Champions’ Play-offs. Zij hadden anders wellicht veel minder vaak een basisplaats gekregen. Nu lijken ze onmisbaar in het Gentse geheel.”

Matias Fernandez-Pardo lijkt helemaal doorgebroken bij AA Gent.© Isosport

Steekt Davy Roef in de vorm van zijn leven?

“Roef was zaterdag werkelijk outstanding tegen Westerlo”, verraadt De Coninck al meteen zijn mening over de vormcurve van de Gentse doelman. “Die tweede tegengoal was eerder ongelukkig. Die bal kwam van heel dichtbij en volgens mij werd zijn zicht belemmerd door een ploegmakker, dus die goal reken ik hem niet aan. Voorts vond ik hem echt indrukwekkend en pakte hij toch weer uit met enkele geniale tussenkomsten.”

Daarnaast vierde Paul Nardi vrijdagavond zijn comeback bij Jong AA Gent. “Prachtig voor Paul, maar toch moet je nog minstens zes maanden geduld oefenen om met zekerheid te kunnen stellen of hij weer helemaal de oude is”, blijft De Coninck voorzichtig. “Blijkbaar sprak hij nog niet met het Gentse bestuur, maar ik zou me geen zorgen maken: er is altijd wel ergens plaats voor een doelman met zijn ervaring en kwaliteit.”

Julien De Sart werd overtuigd door Sam Baro om langer bij AA Gent te blijven. Gaan we de hand van de eigenaar vaker te zien krijgen?© Isosport

Treedt Sam Baro definitief op het voorplan bij AA Gent?

“Het was een opvallend zinnetje in jouw interview met Julien De Sart: Sam Baro heeft me overtuigd”, grinnikt Wim De Coninck. “Logisch eigenlijk: Sam Baro heeft de club overgenomen en na een studieronde van enkele maanden probeert hij nu zijn manier van ondernemen ook toe te passen op AA Gent. Ik ben benieuwd hoe dit zal uitpakken want hoewel hij zo succesvol is in de zakenwereld, biedt de aanpak van Sam Baro geen garantie op succes, voetbal is nu eenmaal geen exacte wetenschap.”

Toch beseft onze schaduwcoach dat er heel wat werk op de plank ligt in de Planet Group Arena: “Er zullen op 1 september heel wat wijzigingen te zien zijn bij AA Gent in vergelijking met de ploeg van vandaag. Het grootste verschil? De afwezigheid van Hein Vanhaezebrouck, want Hein is momenteel AA Gent. Daar kun je niet om heen. Het wordt dus ook uitkijken wie hem zal opvolgen, want het is hoe dan ook het einde van een tijdperk!”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen