Direct naar artikelinhoud

Marechaussee schiet man neer op Schiphol die dreigde met mes, motief nog onduidelijk

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag op Schiphol Plaza een verwarde man neergeschoten omdat hij dreigde met een mes. De hal werd enige tijd ontruimd, maar de situatie was spoedig weer veilig.

Marechaussee schiet man neer op Schiphol die dreigde met mes, motief nog onduidelijk
Beeld anp

Er reden tijdelijk geen treinen van en naar Schiphol, maar inmiddels is het treinverkeer weer op gang gekomen. De marechaussee heeft het station vrijgegeven. Op het luchtverkeer had het incident geen invloed.

De man liep dreigend met een mes het bureau van de marechaussee op Schiphol Plaza binnen. Daar was één bezoeker aanwezig, die meteen in veiligheid werd gebracht, en een onbekend aantal mensen van de marechaussee.

Twitter bericht wordt geladen...

De man werd in zijn been geschoten en overmeesterd. Vervolgens werd hij naar het VUmc gebracht. Daar wordt hij behandeld. De marechaussee kan nog niets zeggen over de aard van zijn verwondingen. 

Volgens de marechaussee gaat het om een 29-jarige man uit Den Haag die betrokken was bij eerdere geweldsincidenten op Schiphol.

Er wordt vooralsnog geen rekening gehouden met een terroristisch motief, aldus de marechaussee. Onderzoek moet uitwijzen wat dan wel het motief was.