Vanhaezebrouck verrast met opstelling Anderlecht op veld Club Brugge

© Photo News

Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck verrast met zijn opstelling op het veld van Club Brugge. Bij paars-wit krijgt nieuwkomer Robert Beric zijn allereerste basisplaats. De Sloveen had tot dusver amper veertig minuten mogen spelen. Daardoor begint topschutter Henry Onyekuru op de bank. Kara Mbodj, Sven Kums én Adrien Trebel waren de hele week onzeker maar zijn op het nippertje speelklaar geraakt én beginnen in de basis.

wic

“Als we thuis gespeeld hadden, had ik misschien voor Harbaoui gekozen”, verantwoordde Hein Vanhaezebrouck het debuut van Beric. “Maar ik verwacht dat we hier niet constant in de Brugse zestien zullen spelen. In zo’n omstandigheden vind ik een type als Beric meer geschikt. Hij was al een paar keer dicht bij een basisplaats geweest, dat ik toch getwijfeld had om voor hem te kiezen.”

Voor de thuisploeg beginnen Abdoulay Diaby en Wesley voorin, Marvelous Nakamba staat op het middenveld. Ondanks zijn goede partij van vorige week start Jordy Clasie op de bank. “Clasie speelde een goede wedstrijd tegen Lokeren, dat is een plus voor de ploeg”, vertelde Leko voor de match. “Maar Nakamba vind ik één van onze beste spelers tot hiertoe dit seizoen. Zeker op dit veld, dat er niet geweldig bijligt, vond ik Nakamba de beste keuze.

Opstelling Club Brugge: Butelle, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Nakamba, Vormer, Limbombe, Vanaken, Wesley, Diaby.

Opstelling Anderlecht: Boeckx, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Kums, Gerkens, Hanni, Beric.

Bank Club Brugge: Hubert, Decarli, Vanlerberghe, Clasie, Refaelov, Vossen, Dennis.

Bank Anderlecht: Sels, Sa, Onyekuru, Bruno, Harbaoui, Kayembe of Dante, Cools of Lokonga.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen