© lvg

Vastgoed Walther Van Hoof bundelt verschillende diensten onder één Open Huis

Op de hoek van de Edegemsestraat en de Mechelsesteenweg start vastgoedbureau Walther Van Hoof met een open huis. “Iedereen mag hier over de vloer komen. Dit huis staat ten dienste van de Hovese gemeenschap”, zegt zaakvoerder Miguel Van Hoof.

Ludwig Van Gelder

Het gaat om het pand waar tot voor kort een kapper was gehuisvest. “We willen veel meer zijn dan een klassiek immobiliënkantoor. We maken er een open huis van, waar verschillende diensten onder een dak terechtkomen. Wie een huis wil kopen, kan op die manier meteen ook contacten leggen met de plaatselijke schilder, loodgieter, elektricien of interieurarchitect. Handig als je je nieuwe huis wil renoveren."

Miguel van Hoof maakt zich sterk dat deze formule uniek is in Vlaanderen.“Mensen zijn niet vlug geneigd om zomaar een immobiliënkantoor binnen te stappen. Daarom willen we de drempel verlagen. We denken aan thematische events, zoals infosessies over schildertechnieken, juridisch advies maar ook gintastings en andere vormen van fun. Ook verenigingen zijn welkom. Er heeft zich ondertussen al een breiclub gemeld. In Californië heb ik voor het eerst kennisgemaakt met dit concept en ik wil het nu ook in Hove binnenbrengen. Het is uniek in Vlaanderen.”

Opmerkelijk is dat vastgoed Walther Van Hoof wil samenwerken met Hoveberg, een gezinsvervangend tehuis waar bewoners met een beperking verblijven. Het opvangtehuis ligt schuin over het open huis van het immobiliënbureau. “De bewoners van Hoveberg gaan op woensdagnamiddag hier een bistro openhouden. De opbrengst is uiteraard voor het tehuis”, klinkt het.

Op vrijdag 15 december wordt het open huis feestelijk geopend. Iedereen is welkom vanaf 18u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER