ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Sonia De Bock

KIJK ATV LIVE. Antwerpen laat vredesvlag boven Steenplein wapperen: “We hopen vurig dat het krijgsgeweld stopt en dat alle gijzelaars veilig thuiskomen”

Aan het Steen in Antwerpen is vanmorgen de vredesvlag gehesen. Het stadsbestuur wil met die symbolische actie vrede vragen voor Palestina en Israël, maar ook tussen de bevolkingsroepen onderling in Antwerpen die zich nauw betrokken voelen bij dat conflict. Op Vlaams Belang na waren alle partijen van de Antwerpse gemeenteraad vertegenwoordigd op het plechtige moment -in de regen.
Bekijk het ATV nieuws LIVE vanaf 18u30 via de video bovenaan.

Lees hier meer
Joost Van Opdorp

Wolkbreuk doet terrasjes in Antwerpen leeglopen


Daarnet was het nog stralend weer, maar een wolkbreuk in Antwerpen doet de volle terrasjes nu in sneltempo leeggelopen. “Dan is het maar gezellig druk in de kroeg zelf”, klinkt het in café De Pelikaan.
Ook veel regen in Wilrijk.
 
Op Bouger Bouger, een rommelmarkt op het Krugerplein, is het alle hens aan dek om zeilen te leggen en zelf te gaan schuilen.
 
Ook in de Antwerpse rand viel er veel regen in korte tijd. Door de zware regenval trad het Albertkanaal in Wijnegem kort uit zijn oevers, waardoor de Vaartdijk voor een zestigtal meters blank stond. Het water zorgde voor een moeilijke doorgang. Ook een riooldeksel was losgekomen, maar ligt intussen weer op zijn plek.
BFM
BFM
Joost Van Opdorp
Op het Hendrik Conscienceplein zijn zondagmiddag 41 straatdoden herdacht. Dat zijn mensen die in onze stad overleden zijn ten gevolge van hun dakloos bestaan. Alle namen werden op een zwarte sluier geborduurd.
Paul Hendrickx
Cultureel ontmoetingscentrum Costa aan de Sint-Andriesplaats heet vanaf nu ANDRS. Het centrum zal ook een hele metamorfose ondergaan. Als alles goed gaat, starten de werken in 2025. Twee jaar later moeten ze afgerond zijn.


Paul Hendrickx

Bouger Bouger lokt honderden mensen naar Krugerplein


Op en rond het Krugerplein in Borgerhout vindt vandaag de twintigste editie van rommelmarkt Bouger Bouger plaats. Het onverwachte zonnetje lokt honderden mensen naar het plein.
Emilia Kerstens

Nieuw burgerlijk ereperk voor Schoonselhof

In het Schoonselhof is zopas het nieuwe burgerlijke ereperk ingehuldigd. Daar kunnen Antwerpenaars die een verdienste voor de stad hebben geleverd een laatste rustplaats krijgen. Onder meer La Esterella, Jef Nys en de Antwerpse burgemeesters kregen op de andere, reeds bestaande ereperken een plek.
Dominick Rombouts

Vredesvlag gehesen aan Steenplein

Aan het Steenplein werd zopas, in aanwezigheid van het voltallige Antwerpse schepencollege, de vredesvlag gehesen. “Het is aan ons om de impact van het conflict in Gaza niet te laten ontsporen in haat”, aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Wij kiezen de weg van vrijheid, democratie en vrede.”

LEES OOK. Antwerpen hijst vredesvlag naar aanleiding van conflict tussen Israël en Hamas
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER