vrijdag 15 december 2017 - Hamont-Achel
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De dieven hadden alles overhoop gehaald in hun zoektocht naar geld en juwelen. geert van baelen

Dieven plunderen woning boven Chinees restaurant in Achel

“Kluis met 4.000 euro meegenomen”

Hamont-Achel

Inbrekers hebben woensdag een ravage aangericht boven Chinees restaurant Kambo op Eind in Achel. Terwijl de zaakvoerders op familiebezoek waren, drongen ze via het dak de keuken binnen. Ze haalden alles overhoop en gingen aan de haal met de kluis. “We schatten dat we 4.000 euro cash geld kwijt zijn en heel wat juwelen”, vertelt Kam Fai Liu.

“Woensdag was onze sluitingsdag en rond 16.30 uur zijn we vertrokken naar mijn broer voor een etentje”, vertellen Liu en zijn vrouw Susanne Lin. “Na een gezellige avond kwamen we rond 1 uur ’s nachts terug thuis. We wonen boven ons restaurant en daar troffen we een enorme ravage aan in alle kamers. Indringers, vermoedelijk waren ze meer, hadden heel onze leefruimte doorzocht en alles overhoop gehaald. Kleren lagen overal verspreid op de grond. Lades en kasten stonden open. Zelfs vuilnisbakken waren omgekieperd. Vermoedelijk zijn ze via het plat dak van de restaurantkeuken tot bij een raam geraakt dat ze vervolgens forceerden.”

Bankkaart met code

De daders waren duidelijk uit op geld en waardevolle spullen. “Ze hebben onze kluis uit de muur gebroken en in zijn geheel meegenomen. Hierin zat zeker voor 4.000 euro cash geld. Dat hadden we in huis om onze leveranciers te betalen. In die kluis zat ook onze nieuwe bankkaart, met het formulier erbij waarop de code stond. Stom, maar we hadden dit nog niet kapot gescheurd, juist omdat we nog niet vertrouwd waren met de code. Met die kaart  hadden  ze een kwartier na middernacht al 100 euro geld afgehaald in het Nederlandse Roermond. Er stond meer geld op die rekening. Het is ons een raadsel waarom ze zich beperkten tot dat bedrag. Onmiddellijk hebben we de rekening laten blokkeren. Naast geld hebben ze ook heel wat juwelen meegenomen.” De dieven namen ook paspoorten mee. De politie kwam gisteren ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. (gvb)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws