Sa Pinto mag tegen Anderlecht dan toch op de bank zitten, zijn assistent niet

© Photo News

De Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard-trainer Ricardo Sa Pinto dinsdag enkel een boete van vierhonderd euro opgelegd. Daardoor kan de Portugees, die van het Bondsparket maandag ook nog een schorsingsvoorstel van een speeldag gekregen had, komende zondag de clasico in Anderlecht vanop de bank volgen.

Sa Pinto verliet zondag samen met zijn assistenten Ricardo Manuel Pinto Pereira en Rui Tomas Faustino Pinto Da Mota na de winnende treffer van Paul-José Mpoku in de toegevoegde tijd tegen Lokeren (2-1) de neutrale zone om de goal te vieren. Het Bondsparket legde het trio hiervoor een schorsing van 27 september tot en met 3 oktober op en een boete van vierhonderd euro.

Standard vocht het voorstel aan, en ziet de schorsing voor Sa Pinto en Ricardo Manuel Pinto Pereira verdwijnen. Het duo moet wel nog de boete van vierhonderd euro betalen. Voor assistent Rui Tomas Faustino Pinto Da Mota blijft de schorsing en de geldstraf daarentegen behouden.

Carlinhos: slechts één speeldag schorsing maar hogere boete

Standard-aanvaller Carlinhos pakte zondag in het slot van de match een rode kaart na een drieste ingreep op Lokeren-speler Tom De Sutter. Het parket eiste maandag een schorsing van twee partijen voor de Braziliaan, en de aanvaller moest ook een boete van zeshonderd euro betalen. De Geschillencommissie zet de schorsing om in één speeldag effectief en één voorwaardelijk (tot 27 september 2018), maar de de boete wordt verhoogd tot achthonderd euro. Carlinhos kan zondag dus niet aantreden op het veld van Anderlecht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen