Merho op de beroemdste publieke zitbank van Zoersel: de Kiekeboe-zitbank in het parkje aan de kerk van Zoersel.© Kris Van Exel

Gemeente rolt zitbankenplan uit met inbreng van inwoners

Zoersel -

De gemeente Zoersel telt zo’n tweehonderd zitbanken. Inwoners worden opgeroepen om de inventaris te beoordelen of ze wel goed staan.

Zoersel bracht onlangs alle zitbanken op zijn grondgebied in kaart. “We vragen nu aan onze inwoners om deze inventaris te bekijken en mee te bepalen wat er op dit moment al ‘goed zit’ en wat er absoluut beter kan”, legt Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor Welzijn en Participatie, uit.

“We tellen al heel wat zitbanken in onze gemeente, maar krijgen nog geregeld de vraag van inwoners om er ergens één extra te plaatsen. Op elke hoek van de straat een bank zetten, kunnen we niet”, vertelt Danny Van de Velde (N-VA), schepen voor Patrimonium. “De inventaris geeft een goed beeld van de blinde vlekken en van de plaatsen waar er wel rustplekken aanwezig zijn. Of onze inwoners dit dan de juiste plaatsen vinden en of die banken dus ook effectief gebruikt worden, weten we daarmee nog niet. Mogelijk zijn er ook die een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken of aan vervanging toe zijn.”

Nog tot 30 juni kunnen inwoners het zitbankenplan raadplegen op denkmee.zoersel.be en tips geven.

Vervolgens gaat het bestuur aan de slag met de voorstellen en inbreng, om dan vanaf midden september opnieuw een beroep te doen op de inwoners. Ze kunnen dan van 15 september tot 15 december stemmen op nieuwe locaties die een zitbank verdienen. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners