Skateboarden is nog maar recent een olympische sport.© rr

Skaten in Duffel op zaterdag 27 april: “Met skate-challenges en Best Trick wedstrijd”

Duffel -

Op 27 april organiseert het lokaal bestuur van Duffel een skate-evenement voor de hele familie met workshops, een demonstratie, een wedstrijd en verschillende nevenactiviteiten.

“Met het skate-evenement willen we het skatepark op de Rooienberg in Duffel nog eens in de kijker zetten voor jong en oud”, zegt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA).

“Je kunt deelnemen aan skate-challenges en een Best Trick Contest of genieten van de spectaculaire demo van Skatehouse Mechelen. Het is mogelijk om nieuwe skateboarden uit te proberen. Vanop de dj-booth klinkt de hele dag urban-muziek, een mix van popmuziek, hiphop en R&B, en er zijn MC’s die alles aan elkaar praten”, legt Broes uit.

“2024 is een olympisch jaar waarin we skateboarden graag in de kijker zetten, dit is nog maar recent een olympische sport. Het skate-evenement krijgt dit jaar dan ook een olympisch tintje”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA).

Voor de niet-skateboarders zijn er verschillende nevenactiviteiten, zoals de pannakooi, spikeball en een hiphop-dansinitiatie. Deelnemers hoeven zich niet vooraf in te schrijven, dit kan ter plekke. Met een beetje geluk kan je een T-shirt of trui bemachtigen, of zelfs een nieuw skateboard winnen.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 27 april tussen 13 en 18 uur op het skatepark aan de Rooienberg. Het volledige programma vind je op www.duffel.be/skateevent. (HB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners