Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Ook het Zuid-Afrikaanse Safdico (Gem Tech) wil zijn slijperij-activiteiten grotendeels uit de Scheldestad weghalen.
Volledig scherm
Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Ook het Zuid-Afrikaanse Safdico (Gem Tech) wil zijn slijperij-activiteiten grotendeels uit de Scheldestad weghalen. © REUTERS

Grootste juwelenketen ter wereld haalt slijperij weg uit Antwerpen

Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Hoewel het 'slechts' om een dertigtal slijpers zou gaan, betekent het een nieuw imago- en prestigeverlies voor de Antwerpse diamantsector. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag.

108 reacties

  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Diamant is alles behalve zeldzaam, en dus artificieel duur! En als de diamantsector, o.a. door het correct betalen van verschuldigde belastingen, niet meer gaat opbrengen voor de gemeenschap, mogen ze gerust oprotten!
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    Peter Jansens synthetise diamant is duurder dan natuurlijke en vraagt enorm veel energie om te produceren
  • Michel Dierickx

    6 jaar geleden
    Met de groeten van Kris Peeters. Als de Antwerpenaar hem straks verkiest als havenschepen, dan weten ze nu al wat er met de haven gaat gebeuren.
  • Peter Jansens

    6 jaar geleden
    Diamant wordt binnenkort toch voor het grootste deel synthetisch gefabriceerd. Geen verschil, veel goedkoper en er hangt geen bloed aan. In de Limburg zijn ze er al volop mee bezig. Vergeet Antwerpen.
  • johan vandeweghe

    6 jaar geleden
    goed nieuws toch zeker heel wat overvallen minder ! en dat ze elders gaan pronken met hun steentjes .