De huur van het gebouw waar de politie nu is ondergebracht, werd opgezegd.© ies

12 extra agenten en nieuw kantoor: ook politie Lokeren-Moerbeke fuseert

Lokeren/Moerbeke-Waas -

De Lokerse gemeenteraad bevestigde zijn akkoord met de zogenaamde defusie van de politiezone Puyenbroeck. Daardoor worden ook de politiediensten na de fusie vanuit de politiezone Lokeren-Moerbeke aangestuurd.

Ivan Elegeert

Door de fusie met Lokeren stapt Moerbeke in 2025 over van politiezone Puyenbroeck naar politiezone Lokeren. Voor het huidige wijkkantoor op Peene in Wachtebeke wordt een nieuwe locatie gezocht. In eerste instantie wordt gedacht aan het huidige Sociaal Huis in Moerbeke.

De politiezone Puyenbroeck heeft nu nog een een wijkkantoor in Peene, op de grens van Moerbeke-Waas met Wachtbeke. “Maar de huur van dat kantoor werd opgezegd tegen eind dit jaar”, zo antwoordde burgemeester Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal) op een vraag van gemeenteraadslid Marjon Thienpondt (Vooruit).

“Niemand dwingen”

“We zijn dus op zoek naar een nieuwe locatie om straks na de fusie ook in Moerbeke-Waas een onderkomen voor de politie te hebben. Het plan is om die veiligheidshub te installeren in het gebouw waar nu het sociaal huis van Moerbeke-Waas is ondergebracht. De welzijnsdiensten van Moerbeke zouden dan naar het huidige gemeentehuis van Moerbeke kunnen verhuizen. Maar het is aan de nieuwe bestuursploeg om in januari 2025 de knoop door te hakken.”

Namens Vlaams Belang informeerde Patrick Daeyaert ook naar de reden waarom maar één wijkagent de overstap maakt van de politiezone Puyenbroeck naar Lokeren. “Iedereen kreeg de vrije keuze, we kunnen niemand dwingen, maar het blijft de intentie om tegen eind dit jaar twaalf nieuwe posities in te vullen zodat het hele politiekader ook na de fusie is ingevuld”, aldus Anthuenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER