Van linksaf: administratieve kracht Waraporn Seenuan, burgemeester Eddy Bevers (N-VA - team Eddy) en organisator Lisa Podevijn.© rr

Metejoor, Regi en Gustaph: Willebroek haalt grote namen binnen voor Kanaalfeesten

Willebroek -

De gemeente Willebroek deed woensdagavond haar zomerprogramma uit de doeken. Tijdens een leuke receptie in Huis van de Vrije Tijd werd de line-up van de Kanaalfeesten onthuld en werden allerlei activiteiten aangekondigd.

Wout Van Den Eede

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA - team Eddy) kijkt uit naar de jaarlijkse Kanaalfeesten in Willebroek. “Het kroonjuweel van onze festiviteiten in de gemeente”, opent hij. “Op die twee dagen tijd komen hier tienduizend mensen samen genieten van de zomer. De Kanaalfeesten zijn een echt begrip geworden door de jaren heen.”

En dat wil Bevers graag zo houden. “Daarom hebben de mensen van onze organisatie zo’n schitterende line-up geregeld. De Kanaalfeesten zijn gratis toegankelijk en zullen dat altijd blijven.”

Line-up

Zoals altijd vormt het Louis De Naeyerplein het middelpunt van de festiviteiten. Het centrale podium op het Louis De Naeyerplein heeft een boeiende en diverse line-up.

Vrijdagavond start met lokaal toptalent van eigen bodem: Ades. Daarna zorgt Cookies and Cream voor een swingend sfeertje met hun dynamische covers. De avond wordt in stijl afgesloten door Metejoor, een artiest die de laatste jaren heel wat harten én hitlijsten wist te veroveren met liedjes als Dit is wat mijn mama zei en 1 op een miljoen.

Op zaterdag wordt de actie op het podium ingezet door de Ketnetband die zorgt voor een meezingfestijn voor alle leeftijden. Urban Vibe neemt het stokje over met een repertoire dat reikt van eighties hits tot hedendaagse toppers. Opkomend talent OSKI brengt vervolgens zijn zelfgeproduceerde pop- en rapnummers. Ook Gustaph, die we kennen van zijn succesvolle deelname aan het Songfestival is van de partij en hij brengt zijn aanstekelijke songs mee. De avond wordt afgesloten met een knal door Regi. Hij brengt Linda en enkele speciale vrienden mee.

Schepen van Evenementen Thierry Serrien (Groen) is enthousiast over het gevarieerde programma. “Met een zorgvuldig samengestelde mix van lokale helden en nationale iconen, presenteren we een rijk palet aan muziekgenres op ons podium, van pop en rock tot dance”, zegt hij.

Het Brouwershof, het centrale park aan de Schoolweg, biedt op vrijdag en zaterdag een alternatieve festivalervaring. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een ontspannen festivalsfeer, compleet met een lazy tropical summer-lounge. Straattheater en danceacts zorgen voor vermaak, terwijl je kunt genieten van een hapje en een drankje. Op zaterdag kun je in het Brouwershof ook terecht voor een indrukwekkende dancebattle, waar de beste streetdancers elkaar uitdagen met spectaculaire moves.

Braderie en foodstreet

Op vrijdagavond en vanaf zaterdagnamiddag is de traditionele braderie ook weer van de partij. In de August Van Landeghemstraat vind je gezellige kraampjes en brengen grappige acts je aan het lachen. In de Stationstraat vind je de foodstreet. Voor de jongste bezoekers is er volop vermaak in Willebroek. Naast de traditionele kermis, bieden de ZOWI-monitoren op zaterdag een preview van de ZOWI-zomer met een hele hoop aan speelactiviteiten. Het Brouwershof wordt een speelparadijs met springkastelen, spelletjes, en creatieve knutselhoeken.

Voor meer praktische informatie over parkings en pendelmogelijkheden surf naar: www.kanaalfeestenwillebroek.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners