De leerlingen van De Meikever tijdens hun bezoek aan Kassel.© RR

Desselaars halen zusterband met Hessisch Lichtenau weer wat nauwer aan

Dessel -

Het verbroederingscomité en twee Desselse basisscholen brachten vorige week een bezoek aan de Duitse zusterstad Hessisch Lichtenau om de banden aan te halen en plannen te smeden.

Annelies Frederickx

Een ruime Desselse delegatie trok naar zusterstad Hessisch Lichtenau om er het vijfjaarlijkse Heimatfest bij te wonen. Tijdens de coronaperiode kon dit feest niet plaatsvinden, waardoor het dus al tien jaar geleden was, dat de Kempenaars nog eens samen konden vieren met de Duitse zusterstad.

“We kregen een leuke feesteditie aangeboden door de nieuwe burgemeester Dirk Oetzel en zijn uitgebreid feestcomité”, vertelt Johan Wils, voorzitter van het Desselse verbroederingscomité. “We reisden met een vijftienkoppige delegatie naar Hessisch Lichtenau om er te genieten van de festiviteiten, maar ook om een gezamenlijke zitting te houden met de beide comités. Tijdens deze meeting werden mogelijke volgende activiteiten besproken.”

Lichtenauer-abend

“Een eerste activiteit staat alvast gepland, namelijk op vrijdag 20 september. Dan organiseren de mensen uit Hessisch Lichtenau een Lichtenauer-abend in de podiumzaal van Tabloo. Bedoeling van die avond is om de Desselaars en de Desselse verenigingen kennis te laten maken met onze zusterstad. Daarnaast kunnen de aanwezigen een aantal Duitse specialiteiten nuttigen zoals hun gekende Ahle Wurst, braadworst en Duitse bieren.”

De leerlingen van De Kangoeroe op hun verblijfslocatie.© RR

De zusterband met Hessisch Lichtenau houdt al meer dan vijftig jaar stand en het is ook al jarenlang een traditie dat de Desselse gemeentelijke basisscholen op uitstap gaan naar Hessisch Lichtenau. De Kangoeroe houdt deze traditie al 47 jaar in ere, terwijl De Meikever 42 jaar geleden voor het eerst naar Duitsland trok.

Wederzijdse uitwisseling

Vorige week brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een vijfdaags bezoek aan Hessisch Lichtenau, waar ze een educatief maar ook ontspannend programma afwerkten. Voor de twee Desselse scholen werd onder meer een mooi ontvangst geregeld in het Bürgerhaus. De leerkrachten wisselden ook ervaringen uit in de hoop dat er in de nabije toekomst een jaarlijkse wederzijdse uitwisseling tot stand kan komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners