De politie past het alcoholverbod op openbare plaatsen in het stadscentrum alleen toe wanneer er echt sprake is van overlast.© RR

Slechts twee boetes in vier maanden voor overtreding alcoholverbod

Geel -

Het stadsbestuur van Geel voerde samen met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een algemeen verbod in op alcohol in het openbaar op een reeks druk bezochte plekken in het stadscentrum. Na vier maanden zijn er slechts twee pv’s opgesteld voor een overtreding ervan.

ho

Het tijdelijk verbod, dat geldt tot 1 oktober, kwam er om de overlast ten gevolge van alcoholmisbruik op openbare plaatsen tegen te gaan. Vanaf het begin probeerden de initiatiefnemers de bezorgdheden over de strenge maatregel weg te nemen door te benadrukken dat de politie de maatregel alleen zou toepassen wanneer er sprake is van echte overlast. “Mensen die in openlucht willen picknicken met een glaasje wijn, hoeven niets te vrezen”, klonk het eind vorig jaar.

Dat er in de voorbije maanden slechts twee boetes voor een overtreding van het alcoholverbod zijn uitgeschreven, lijkt die specifieke en ‘soepele’ aanpak te beamen. “Onze gemeenschapswachten zijn dagelijks op pad om toezicht te houden in onze stad. Ze werken samen met de straathoekwerkers en de politie om problemen veroorzaakt door dronken ‘hangouderen’ aan te pakken. Sinds januari heeft de politie twee keer een proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van het alcoholverbod”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA). Al speelt wellicht ook mee dat het weer niet bepaald uitnodigde om op een bankje te zitten pintelieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners