Eten we binnenkort kikkererwtfrietjes?

© Shutterstock

Kikkererwten hebben zich inmiddels een weg gebaand naar de Vlaamse keukens. Maar bij onze noorderburen gaat zelfs zo ver dat de peulvrucht de klassieke friet wil vervangen door...kikkererwtfrietjes.

lla

Maak je alvast geen illusies. De kikkererwtfriet mag dan wel groener zijn dan de frietjes op basis van aardappel, toch is het niet meteen een gezonde snack: ook kikkererwtfrietjes worden gefrituurd gedurende enkele minuten. Wie geen friteuse heeft (of gewoon niet houdt van het vieze geurtje na het frituren) kan de kikkererwtfrietjes ook bakken in de oven of in een pan met een laagje olie.

Krijg je al trek?

Onze noorderburen komen alvast op de proppen met een recept om zelf aan de slag te gaan met kikkererwten. Meng 500 ml bouillon naar keuze met 250 gram kikkererwtenmeel. Breng het mengsel aan de kook en roer tot de massa indikt. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met bakpapier. Schep het mengsel op het bakpapier en zorg dat de laag ongeveer 1 centimeter dik is. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats gedurende een uurtje in de koelkast. Snij na een uur het gerezen deeg in repen. Frituur de repen gedurende enkele minuten in de friteuse op 180 graden of bak ze knapperig in de oven. Werk af met een snuifje zout of kruiden naar keuze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer