Adil El Attabi schoot Eppegem vanop de stip naar de redding.© Kms

Plus ArtikelVoetbal 1ste provinciale

OVERZICHT 1STE PROVINCIALE. Fenixx grijpt alweer net naast de titel, Eppegem en Wijgmaal redden zich, Out-Hoegaarden komt doelpuntje tekort voor behoud, ook Linden en Bertem-Leefdaal degraderen

Fenixx deed op de slotspeeldag wat het moest doen, maar een 4-1-zege tegen Bierbeek volstond niet voor de titel. De fusieclub grijpt zo er voor het derde jaar op rij net naast. Onderin knokten Eppegem en Wijgmaal zich naar het behoud. Linden, Bertem-Leefdaal en Out-Hoegaarden zakken naar tweede provinciale. Out-Hoegaarden kwam uiteindelijk een doelpuntje tekort om voor Wijgmaal te eindigen in het klassement. Zo volstond een clubrecord van 41 punten niet voor de mannen van Tom Soetaers.

Stefan Van De Weyer

Fenixx - Bierbeek 4-1

Fenixx deed wat het moest doen, maar Rotselaar ging toch met de titel lopen. Zo werd het voor het tweede jaar op rij net niet voor Fenixx. Voor rust kon een al veroordeeld Bierbeek nog relatief goed standhouden. In de tweede helft ging Fenixx erop en erover met een glansrol voor flankaanvaller Robbe Olbrechts.

Doelpunten: 39’ Olbrechts 1-0, 64’ Degeest 1-1, 64’ en 69’ Olbrechts 2-1 en 3-1, 77’ Shehu 4-1.

Liedekerke - Kampenhout 2-2

Beide ploegen waren al zeker van degradatie, maar maakten er desondanks nog een fijne pot voetbal van, met vier goals na rust. Het orgelpunt viel vlak voor tijd. Liedekerke-doelman Thomas Laborne zette zich achter een penalty en zorgde zo nog voor de 2-2.

Doelpunten: 52’ De Pauw 1-0, 57’ Er 1-1, 70’ Goovaerts 1-2, 88’ Laborne (strafschop) 2-2.

Eppegem - Herent 1-0

Eppegem moest nog alles geven voor de redding en deed dat ook. Vijf minuten voor de pauze deelde de thuisploeg met een penalty van Adil El Attabi een mentale prik uit. Herent probeerde na rust de bakens nog te verzetten, maar het bleef bij 1-0, waardoor Eppegem zich redde.

Doelpunt: 40’ El Attabi (strafschop) 1-0.

Out-Hoegaarden - Bertem-Leefdaal 5-1

Out-Hoegaarden kwam al snel op voorsprong en gaandeweg diepte de thuisploeg de voorsprong verder uit. In de slotfase vielen nog vier uitsluitingen te noteren. Hoegaarden kwam uiteindelijk een doelpuntje tekort om gelijk te komen met Olympia Wijgmaal, dat zich wel redde als negende. Out-Hoegaarden zakt met 41 punten, een clubrecord, naar tweede provinciale.

Doelpunten: 15’ Mertens 1-0, 25’ Covens 2-0, 54’ Van Malcot 2-1, 80’ Covens 3-1, 85’ Bogaerts 4-1, 89’ Lemmens 5-1.

Tervuren-Duisburg - Kraainem 2-3

In deze overbodige wedstrijd waarin niets meer op het spel stond, leidde Kraainem aan de rust met 0-3. Enkele individuele fouten achterin braken de thuisploeg zwaar op. Na rust vocht Tervuren-Duisburg goed terug, maar verder dan de 2-3 kwam het niet meer. Op 26 mei staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Beker van Vlaams-Brabant.

Doelpunten: 9’, 14’ en 38’ Gabrielli 0-1, 0-2 en 0-3, 61’ Bofando 1-3, 72’ Janssens 2-3.

Linden - Olympia Wijgmaal 0-2

VK Linden wou wel, maar was gewoon niet goed genoeg. Olympia wachtte geduldig zijn kansen af en die kreeg het ook. Uitgerekend Fatih Calgan, ex-Linden, deelde een eerste prik uit iets na het halfuur. Jeugdproduct en invaller Thijs Surmont deed met de 0-2 de boeken helemaal dicht. Wijgmaal bespaart zichzelf een derde degradatie op rij door in de eindafrekening één doelpuntje over te hebben op Out-Hoegaarden.

Doelpunten: 33’ Calgan 0-1, 73’ Surmont 0-2.

Huldenberg - Mazenzele-Opwijk 2-3

In een match zonder inzet kon Vincent Vergauwen twee keer scoren voor Huldenberg in de eerste tien minuten. Na de rust draaiden de bezoekers het helemaal nog om. In de slotminuut tekende invaller Rami Driouch zelfs voor de winnende 2-3, zodat OHR en Mazenzele-Opwijk de competitie besluiten op een gedeelde vijfde plaats.

Doelpunten: 5’ en 8’ Vergauwen 1-0 en 2-0, 31’ Verhoeven 2-1, 62’ De Coeyere 2-2, 90’ Driouch 2-3.