© BELGA

Union-coach Alexander Blessin legt druk bij Club Brugge na bekerwinst: “Zij hebben de grootste kans op de titel”

Na de bekerwinst maakt Union maandagavond de verplaatsing naar Club Brugge. Vol vertrouwen en met een pak minder druk op de schouders. “De druk ligt nu bij Club Brugge”, zegt Union-coach Alexander Blessin op zijn persbabbel vooraf.

Jonas Withouck

Een goedlachse Alexander Blessin is zondagmiddag duidelijk nog aan het nagenieten van de bekerwinst van afgelopen donderdag tegen Antwerp (1-0). “De avond van de bekerfinale en de dag erna ben je moe, maar loop je nog steeds met de glimlach op je gezicht rond”, beschrijft Blessin zijn gevoel na de bekerfinale. “Overal waar je komt ben je aan het lachen. Dat geeft een goed gevoel.”

Alexander Blessin met zijn dochters, sportief manager Chris O’Laughlin en voorzitter Alex Muzio na de bekerwinst.© BELGA

Na een dagje vrij moesten de spelers van Union zich zaterdag opnieuw melden op training. “Ook gisteren (zaterdag, red.) werd er nog veel gelachen. Maar vanaf vandaag (zondag, red.) concentreerden we ons weer op onze volgende doelstelling. We hebben duidelijk geschiedenis geschreven en het geeft ons een boost, maar we hebben nog steeds iets om voor te spelen in de competitie. Het is onze verantwoordelijkheid om nog drie wedstrijden alles te geven.”

Burgess kan spelen

Te beginnen maandagavond in Brugge. Als Union daar verliest, dan mag het de titel vergeten. “Voor de play-offs lag de druk bij ons, nu ligt die druk bij Club Brugge. Zij hebben op dit moment de grootste kans op de titel. Ik weet niet of Skov Olsen zal kunnen spelen, maar hun aanval is gewoon zeer sterk. Nu, wij hebben de laatste vier matchen maar één goal geslikt. We hebben weer defensieve stabiliteit gevonden en aanvallend kunnen wij altijd iets creëren.”

© Isosport

Blessin kan tegen blauw-zwart rekenen op zijn voltallige kern. Ook op Christian Burgess, die al een tijdje met een lichte blessure speelt. “We hebben het onder controle. We beslisten om met een injectie te spelen in de bekerfinale en hij deed het heel goed. Voor mij is het belangrijk dat het pain level onder controle is. Zo niet hebben we ook een sterke bank met Ross (Sykes, red.) en Fedde (Leysen, red.). De rest is fit, we hebben geen problemen op dit moment.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer