© gvb

Overpelt opent jacht op 5 ‘Fata Morgana’-sterren na uitdaging ‘De Ideale Wereld’

Nog tot zondag heeft Overpelt om zich te bewijzen als een volwaardige ‘vijfsterrengemeente’. ‘De Ideale Wereld’ daagde de Overpeltenaren uit om even goed te doen als de buren van Neerpelt in een ‘Fata Morgana’-aflevering van tien jaar geleden. Woensdag bracht Lukas Lelie een bezoek aan fusiegemeente Pelt om te kijken of alles volgens plan verloopt.

Geert VAN BAELEN

Maandag vond ‘DIW’-reporter Luc Haekens tijdens een citytrip in Overpelt vijf bereidwillige inwoners om de Mexicaans getinte opdrachten van tien jaar geleden te hernemen. Daar hebben ze tot zondagmiddag de tijd voor, want dan komt uitdager Tom Waes kijken of hij vijf Peltse sterren mag uitdelen.

De 91-jarige Mine Fransen die in het woon-zorgcentrum Immaculata verblijft, nam de uitdaging aan om voor 500 piñata’s te zorgen. “Een filmploeg sprak me aan toen ik maandag op het marktplein was. Ik moest bij de ziekenkas zijn, maar ik wist niet meteen wat een piñata is. Achteraf besefte ik dat ik het ooit op een feestje bij één van mijn kleinkinderen had gezien.” De kranige dame ziet er de lol alvast van in. “In het begin was ik een beetje ongerust dat de directie van het rusthuis kwaad zou zijn dat ik deze opdracht had aangenomen. Maar die was juist heel blij met de aandacht. Bewoners en personeel helpen nu volop.”

Ergotherapeute Cleo Hensen knikt. “Mine heeft er ons maandagnamiddag een beetje mee overvallen. We zijn dan gaan kijken welke knutselmaterialen we nog in de kelder hadden liggen en zijn in actie geschoten. Met de hulp van een 60 à 70 bewoners hadden we dinsdagavond al 190 piñata’s bij elkaar geknutseld. We mogen voorzichtig dromen van een ster.”

Zonnetempel

Woensdag kwam ‘De Ideale Wereld’- sidekick Lukas Lelie met een filmploeg naar een stand van zaken peilen. “Supertof dat de mensen zo willen meedoen”, vertelde hij. “Er zitten natuurlijk enkele opdrachten tussen waar we praktisch misschien een mouw aan moeten passen.” Zo moest Neerpelt tien jaar geleden een reusachtige zonnetempel realiseren. “De jonge Fien nam maandag deze uitdaging aan voor Overpelt, maar ze heeft wat weinig tijd door haar studies. Dus daarvoor gaan we misschien een oplossing zoeken.”

Verder zal het Peltse Overpelt tegen zondag nog moeten zorgen voor honderd mariachi’s, een replica van een muurschildering en een siësta met vijfhonderd Mexicanen. Wie wil weten hoe dit avontuur verder afloopt kan vanavond afstemmen op ‘De Ideale Wereld’. Zondag is iedereen welkom vanaf 13 uur 30 op het marktplein van Overpelt voor de ontknoping.

‘De Ideale Wereld’, Canvas, 22.10 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer