Direct naar artikelinhoud
Genua

Ouders met hun dochter (9) gevonden onder puin in Genua: het dodentol stijgt tot 41

De ingestorte brug in Genua.Beeld Benoît De Freine

De Italiaanse hulpdiensten hebben nog drie slachtoffers gevonden onder het puin van de ingestorte brug nabij Genua. Het gaat om een man en vrouw en hun dochter van 9 jaar, zo meldt de Italiaanse pers zaterdagochtend. De dodentol stijgt zo tot 41 slachtoffers. 

Om 11.30 uur is de staatsbegrafenis voor 18 slachtoffers van start gegaan. President Sergio Mattarella bezocht voor aanvang de plaats van de ramp en bedankte de reddingswerkers.

Het voertuig van de drie slachtoffers van dezelfde familie werd in de loop van vrijdagnacht gevonden, verpletterd door een blok beton van de Ponte Morandi. Intussen zetten de reddingwerkers de zoektocht voort omdat nog niet alle mogelijke slachtoffers teruggevonden zijn.

De brandweer bevestigde enkel dat een wagen gevonden werd tussen het puin. Een reddingswerker meldt anoniem dat de dodentol nog niet officieel is, omdat de lichamen nog formeel geïdentificeerd moeten worden. Volgens de reddingswerker wordt nog naar een vermiste persoon gezocht. Donderdag waren er nog 10 tot 20 vermisten, maar dat aantal daalde vrijdag ook omdat vermiste personen contact opnamen met familie of hulpdiensten. Vrijdagavond was er sprake van vijf vermisten. Een vermiste Duitse toerist gaf intussen ook een teken van leven en verwittigde de autoriteiten.

Staatsbegrafenis

Zaterdag staat alleszins in het teken van de staatsbegrafenis van 18 slachtoffers, in aanwezigheid van de hoogste politieke verantwoordelijken van het land en de aartsbisschop van Genua, Angelo Bagnasco. Reddingswerkers die aankwamen voor de plechtigheid, kregen applaus van de omstaanders.

De families van 20 slachtoffers kozen voor een begrafenis in de private sfeer, omdat ze kwaad zijn op de autoriteiten die het ongeval hebben laten gebeuren. Vrijdag werden al de eerste slachtoffers begraven.