© Isosport

Westerlo

Nieuwe ontgoocheling (en een fluitconcert) voor Westerlo in Gent: “We hadden zelfs kunnen winnen”

Westerlo -

Lucas Stassin verwoordde het gevoel van zijn ploegmaats. “Ondanks een uitstekende prestatie blijven we met lege handen achter. We zijn alweer een ontgoocheling rijker.”

Bart D’haene

LEES OOK. Westerlo gaat strijdend en met het kleinste verschil onderuit tegen AA Gent

Twee keer scoren op nauwelijks vier minuten tijd. In het perfecte scenario had Lucas Stassin zich in de Planet Group Arena onsterfelijk kunnen maken. “Jammer dat die tweede kans niet binnen ging. In een attractieve eerste helft kregen we veel kansen en offensief speelden we een goede wedstrijd. Het enige minpunt waren die twee goals tegen. In twee dolle minuten dan nog. De hele eerste helft kregen we veel ruimte. Bij onze gelijkmaker trok ik enkele spelers mee en kon Nicolas in de tweede zone opduiken en scoren. Als je het mij vraagt, hadden we op basis van de kansen in de eerste helft zelfs kunnen winnen”, trok Stassin zijn schouders op.

Fluitconcert

Westerlo verliet na de wedstrijd onder een striemend Gents fluitsconcert het veld. Al had dat niets met de prestatie te maken. “Bij AA Gent zijn ze nog altijd gefrustreerd door ons gelijkspel tegen RC Genk in de laatste wedstrijd van de competitie, waardoor zij niet in de top zes eindigden. We kunnen het ons niet aantrekken. We proberen in de play-offs met veel voetbalplezier op het veld te staan. We scoren de laatste weken makkelijk. Daarom is het doodzonde dat we net iets te gemakkelijk zelf goals slikken. Op de kwaliteit van ons spel is niets aan te merken. Deze play-offs zijn de ideale manier om ons voor te bereiden op volgende seizoen.”

Het grote vraagteken blijft wie volgend seizoen als hoofdcoach in de dug-out zal zitten. “Ik weet niet wat het bestuur zal beslissen. Het is iets dat boven ons hoofd gebeurt. Elke trainer heeft zijn manier van werken en die van interim-coach Bart Goor bevalt ons”, aldus de ex-speler van Anderlecht.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL