STVV lijdt eerste thuisnederlaag sinds 8 oktober: AA Gent wint met 0-2 op Stayen

AA Gent maakte een einde aan de ongeslagen thuisreeks van STVV. De Buffalo’s bezorgden de Kanaries een eerste thuisnederlaag in de competitie sinds 8 oktober na doelpunten van Tissoudali en Mitrovic. STVV schoot zichzelf in de voet door een penaltymisser van Koita en enkele gemiste kansen.

AA Gent
STVV speelt al bij al een sterke partij maar koopt er niets mee tegen een uitgekookt AA Gent. Koïta miste een strafschop na tien minuten en zette zo de Truiense toon. Op slag van rust strafte Tissoudali het mistasten van Godeau af. In de slotminuten knikte Mitrovic de 0-2 tegen de touwen op hoekschop.
Een finale wanhoopspoging van Koïta gaat hoog over. We stevenen af op een droge 0-2.
De pas ingevallen Kaya krijgt een gele kaart.
De toegevoegde speeltijd bedraagt minstens vijf minuten.
Ex-Kanarie Gerkens betreedt het terrein.
Fink grijpt in.
Mitrovic met de doodsteek
Daar is het verlossende doelpunt voor Gent. Op hoekschop van Samoise kopt de ervaren verdediger het leer overhoeks tegen de touwen, 2-0.
Bocat trekt te ostentatief aan het truitje van Tissoudali.
Delorge treft het zijnet
Nadat de hoekschop van Koïta bij Delorge komt, beslist de Truienaar de trekker over te halen. Via een Gents been laat de middenvelder de netten trillen, wel langs de foute kant.
De Kanaries blijven op zoek naar die verlossende gelijkmaker. Corner via Koïta.
Fink voert een dubbele wissel door.
Roef heerst in het luchtruim en plukt de bal voor de neus van Bocat. Onderweg haalt hij de Fransman wel neer.
In de kluts komt Koïta bij het leer. De hobbelende poging van de Mauritaniër gaat enkele centimeters naast.
Kan STVV de Gent-defensie in de problemen brengen in het laatste kwartier?
De jonge verdediger kan de partij verderzetten.
Tissoudali tovert zich een weg voorbij Janssens met een prachtig poortje. Smets stopt de doelpuntenmaker af. In het contact haalt de Marrokaan het Truiense toptalent onderuit.
Via Zahiroleslam frommelt Bocat zich bij de bal. Na wat hooghouden kan verdediger Mitrovic opruimen.
Abou Koïta zet het op een lopen en wordt finaal gestuit door Samoise. Enkele tellen later loopt Fernandez-Pardo Godeau er al te makkelijk af. Doelman Suzuki sluit de beentjes goed en voorkomt zo een dubbele achterstand.
De voorzet van Eric Bocat mist precisie en zoeft aan alles en iedereen voorbij.