© rr

Imposante voetgangersbrug over Tavernierkaai voor technologiebeurs

Op het Eilandje staat sinds kort een indrukwekkende voetgangersbrug die over de Tavernierkaai loopt. Het gaat om een tijdelijke brug, die dient om de bezoekers van de technologiebeurs SuperNova veilig de Tavernierkaai te laten oversteken.

dvd

De brug begint op de Sint-Aldegondiskaai, kronkelt over de Tavernierkaai en eindigt langs de Schelde achter Hangar 26. De opbouw begon deze week en ondertussen is de brug zo goed als af, alhoewel ze nog niet open is voor het publiek.

De brug dient om de duizenden bezoekers van de technologiebeurs SuperNova, die op 29 en 30 september plaatsvindt, veilig de oversteek van de drukke Tavernierkaai te laten maken. SuperNova is een beurs waarop negentig bedrijven hun nieuwste uitvindingen zullen tonen.

Er komen ook sprekers van bedrijven zoals Google en Twitter en er zijn netwerkmomenten. Met SuperNova willen de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en landelijke bedrijven laten zien dat Vlaanderen een belangrijke speler is in de economie van morgen. Het festival vindt plaats op verschillende locaties rond het MAS.

De voetgangersbrug werd gebouwd door architect Gijs Van Vaerenbergh. Vanop deze belvedère is er zicht over het hele festivalterrein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER