Pliskova weert aanval landgenote Strycova af

Foto: ANP

Karolina Pliskova staat net als vorig jaar in de kwartfinale van de Australian Open. De Tsjechische tennisster moest diep gaan tegen haar landgenote Barbora Strycova. Pliskova wist een aanval van de 31-jarige tennisster af te weren en zegevierde in drie sets: 6-7 (5) 6-3 6-2.

De als twintigste geplaatste Strycova stond nog nooit in de kwartfinales in Melbourne en was vastbesloten dit jaar wel zo ver te reiken. Ze maakte in het begin weinig fouten tegen de 25-jarige Pliskova. Alleen in de vijfde game kreeg de nummer zes van de wereld breakkansen. In de tiebreak was Strycova net iets agressiever.

In de tweede set ging Pliskova beter tennissen en liep ze snel uit naar 4-1. Strycova kon de marge niet meer herstellen maar snoepte in de beslissende set wel de openingsgame af van Pliskova. De US Open-finaliste van 2016 was niet onder de indruk, won vier games op rij en verzekerde zich weer van een plaats bij de laatste acht.

Pliskova, die nog nooit de laatste vier bereikte in Melbourne, wacht in de kwartfinale een zware kluif met de Roemeense nummer één van de wereld Simona Halep.