Cruiseschip in quarantaine in Rotterdam: tientallen passagiers zouden besmet zijn met norovirus

© BELGAIMAGE

In Rotterdam hebben de lokale veiligheidsdiensten alarm geslagen, nadat een fors aantal passagiers van een cruiseschip onwel werd. Een groot deel van hen zou besmet zijn met het norovirus. Het schip is in quarantaine geplaatst, niemand mag van boord.

rrln

Zeventig passagiers van het in Rotterdam afgemeerde cruiseschip AIDAperla hadden “verschijnselen van buikgriep”. Ze zijn aan boord behandeld. De helft voelde zich inmiddels goed genoeg om mee te kunnen met excursies. De andere helft moest nog even aan boord blijven tot het onderzoek naar de oorzaak van de uitbraak was afgerond.

Norovirus

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van hun klachten is. Mogelijk gaat het om het norovirus, maar dat kan de Veiligheidsregio Rijnmond nog niet bevestigen. “Het is heel hinderlijk, maar gelukkig is het niet erger dan wat buikloop”, aldus een woordvoerder.

Het norovirus veroorzaakt buikgriep. Mensen moeten braken, hebben diarree en zijn misselijk. Er is geen medicijn, de symptomen moeten vanzelf weer weggaan. De risico’s vallen mee. Wel moet bij kleine kinderen en ouderen worden opgelet dat zij niet uitdrogen.

Het schip ligt aan de Wilhelminakade, pal naast de Erasmusbrug. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar het schip.

De AIDAperla doet in de zomermaanden elke maand Rotterdam aan. Het schip kan ruim 3.000 passagiers herbergen. Het is eigendom van een Duitse cruisemaatschappij en vaart onder Italiaanse vlag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen