Londen

Paarden op hol geslagen in centrum van Londen

Een aantal paarden is op hol geslagen in het centrum van Londen. Vier personen raakten gewond. Intussen zijn alle paarden weer gevangen.

rtr

Beelden tonen hoe twee paarden door een straat in Londen lopen. Ze zijn beide gezadeld, een van de twee is bebloed. Dat paard zou met een auto gebotst zijn.

Al snel werd duidelijk dat vijf cavaleriepaarden waren ontsnapt tijdens een oefening op de Horse Guards Parade in Westminster, nabij Buckingham Palace. Ze waren geschrokken en hadden vier soldaten uit het zadel geworpen. Daarna liepen ze de straten van Londen. Een van de paarden liep tegen een geparkeerde dubbeldekkerbus en verbrijzelde de voorruit. De ambulancedienst heeft op drie locaties mensen moeten verzorgen: aan Buckingham Palace, Belgrave Square en op het kruispunt tussen Chancery Lane en Fleet Street. Minstens vier mensen raakten gewond.

© PA

De politie probeerde de paarden samen met het leger te lokaliseren. Intussen zijn ze weer allemaal naar hun stal gebracht. “Een aantal militaire paarden zijn vanochtend ontsnapt tijdens een routineoefening”, meldt het leger. “Alle paarden zijn teruggevonden en naar het kamp teruggebracht. Een aantal medewerkers en paarden zijn gewond geraakt, ze worden verzorgd.”