© Walter Saenen - WAS

Jef Neve valt in de prijzen in Gent

Tijdens het Film Fest in Gent heeft componist Jeff Neve gisteravond de award voor beste soundtrack bij een Belgische film gewonnen. De componist ontving de prijs voor zijn muziek bij de film ‘Sprakeloos’ van Hilde van Mieghem

epi

Gisteravond werden in de Capitole in Gent voor de 17e keer de World Soundtrack Awards uitgereikt, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek.

Jóhann Jóhannsson en Rupert Gregson-Williams wonnen respectievelijk Best Film Composer of the Year en Best Television Composer of the Year. De muziek van de IJslandse componist Jóhannsson bij sciencefictionfilm Arrival werd volgens De Standaard eerder gediskwalificeerd bij de Oscars, omdat hij voor de soundtrack naast zijn eigen muziek gebruik had gemaakt van bestaand werk. Gregson-Williams won de prijs voor zijn muziek bij Netflix-serie ‘The Crown’.

David Shire, componist van onder andere All The Presidents Men en Saturday Night Fever, mocht de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

De award voor de beste soundtrack is onderdeel van Film Fest Gent. De 44e editie van het filmfestival ging 10 oktober van start en eindigt zaterdagavond met een documentaire over Grace Jones.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER