© AP

Maasmechelaar riskeert 15 maanden cel omdat huurappartement en garage vol zitten met materiaal voor cannabisplantage

Maasmechelen -

Een 47-jarige man uit Maasmechelen riskeert 15 maanden cel en een boete van 8.000 euro omdat zijn huurappartement en garage vol gestouwd zaten met materialen voor een cannabisplantage. De verdachte ontkent. “Ik verhuurde de flat aan een Griek. Maar zijn naam? Die weet ik niet.”

Shauni Deferm

De veertiger moest zich dinsdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor voorbereidende handelingen voor cannabisteelt. Na politionele informatie vielen de politiediensten binnen in het huurappartement van de Maasmechelaar. “In het appartement stonden 110 kweekpotten, koolstoffilters, afzuigkappen en kweektenten. In zijn garage lagen droognetten, een kniptoestel, ventilatoren en een strijkzak. Verder had hij ook foto’s van een plantage in zijn telefoon staan”, motiveerde de aanklager de schuld van de veertiger.

“Ik heb twee kleine zoontjes en ik wil dat ze als deftige mensen opgroeien. Ik ben 100.000 procent onschuldig”

47-jarige Maasmechelaar

Griekse huurder

Maar de Maasmechelse man hield vol dat hij niets met de materialen te maken had. Volgens hem heeft hij het appartement sinds oktober 2021 onderverhuurd aan een onbekende Griek. “Maar zijn naam? Die ken ik niet”, klonk het. “Ik ben nog nooit met zo’n zaken in aanraking gekomen en ik heb er geen kennis over. Ik wil op een fatsoenlijke manier leven. Ik heb twee kleine zoontjes en ik wil dat ze als deftige mensen opgroeien. Ik ben 100.000 procent onschuldig.”

Dat er ook spullen in zijn garage terechtkwamen, was volgens hem niet onlogisch. “Die man heeft geen huur betaald en is weggelopen. Ik ben dan maar wat spullen uit het appartement gaan halen als onderpand. Ik weet dat je die materialen kan gebruiken voor een plantage, maar dat heb ik nooit gedaan.” Volgens de aanklager is de uitleg van de man volstrekt ongeloofwaardig. “Gelet op het gebrek aan schuldinzicht, vraag ik een celstraf van vijftien maanden en een geldboete van 8.000 euro.”

Vonnis volgt op 21 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer