Danira Boukhriss toont pikante bespaartip in ‘De Slimste Mens’

© VIER

In de eerste aflevering bewees Goedele Wachters meteen wat voor allesweter ze als nieuwsanker is. Rob Vanoudenhoven moest het in de finale opnemen tegen Bartel Van Riet, maar beet in het zand. Hij mocht zijn ‘De Slimste Mens ter Wereld’-zetel afstaan aan zanger Tijs Vanneste, die dinsdag de spelarena betrad.

ehu

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Tijs Vanneste is een naam die bij weinigen een belletje zal doen rinkelen. Zijn alter ego Jef Van Echelpoel doet dat wel: samen met Yves Gaillard (Yves Van Echelpoel) was de Kempenaar verantwoordelijk voor de hit ‘Ziet em duun’. In ‘De Slimste Mens’ treedt hij aan mét staartje, omdat dat moest van zijn vrouw. “Ik heb overal veel te zeggen, maar thuis niets”, verduidelijkt Tijs, die in Mol ook een tattooshop uitbaat.

© VIER

Wie zetelde in de jury?

Philippe Geubels is blijven zitten en krijgt ditmaal zangeres en presentatrice Karen Damen aan zijn zij. Erik Van Looy bekent dat hij elke zondag met haar echtgenoot, Anthony Van der Wee, onder de douche staat: ze spelen voetbal in dezelfde ploeg. Karen laat Erik meteen verstaan dat hij nog wat aan zijn voetbalkunsten mag werken, want vorige week trapte hij blijkbaar keihard naast de bal.

Hoe lang duurde het voordat de eerste quizvraag werd gesteld?

11 minuten en 15 seconden.

Wat was de flauwste mop?

Philippe Geubels: “Dus volgens een onderzoek helpt Tetris om trauma’s te verwerken? Dus daarom spelen ze dat in Blokken nadat Ben Crabbé een mop heeft gemaakt.”

Wie mocht in de verkleedkoffer duiken?

Studio Brussel-presentator Gunther D heeft burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens uitgenodigd als assistent om de vraag ‘Wat weet je over fipronil’ in te leiden.

© VIER

Wat was het meest pikante fragment?

Voor een vraag over de ecologische voetafdruk toont presentatrice Danira Boukhriss een originele manier om water te besparen onder de douche.

© VIER

Wat was de leukste vraag?

In de fotoronde moet Tijs cryptische Samson-benamingen ontrafelen, waaronder deze verspreking van ‘aardbeientaart met slagroom’.

© VIER

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Nieuwkomer Tijs mag zich voor minstens één dag en met 296 seconden op de teller ‘De Slimste Mens ter Wereld’ noemen. De scores zijn beduidend beter verdeeld dan in de eerste aflevering, waar Bartel helemaal onderaan bengelde. Ditmaal strandt hij op 263, Goedele op 273.

Hoe verliep de finale?

Goedele Wachters heeft last van de zenuwen, maar laat zich strategisch zakken tot 65 seconden, net onder Bartel, wanneer ze niet op ‘Duitsland’ en ‘Griekenland’ kan komen bij de vraag naar Europese landen eindigend op ‘land’. Over Columbus weet ze maar twee trefwoorden te geven en Bartel één. Goedele strandt zo op 27 seconden en Bartel op 14, maar hij is wel aan zet. Opluchting bij Goedele: Chelsea Manning - een Amerikaanse soldate die in opspraak kwam na een door Wikileaks gelekte video - doet bij Bartel geen enkel belletje rinkelen, waardoor hij tot nul zakt en haar de overwinning in de finale bezorgt.

© VIER

Wie zien we woensdag in De Slimste Mens ter Wereld?

Woensdag nemen Tijs Vanneste en Goedele Wachters het op tegen een filmregisseur: Dominique Deruddere.

© VIER

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen