© mto

Eerste metalfans arriveren op Sunparks voor Graspop

Ruim drieduizend bezoekers van Graspop Metal Meeting in Dessel verblijven deze week op Sunparks Kempense Meren in Mol. De eerste metalfans arriveerden gisteren al op het vakantiepark.

Tommy MAes

Veel festivalgangers zoeken meer comfort dan je doorgaans in een campingtentje vindt. Zo verblijven drieduizend Graspopbezoekers deze week op Sunparks Kempense Meren. In nog geen week tijd waren de vakantiehuisjes uitverkocht. Maandag stroomden de eerste festivalgangers al binnen bij Sunparks.

“De grote stormloop verwachten we op donderdag, als het festival echt begint”, vertelt Charlotte Descans van Festicamp. “Dan komt ruim 80% van de gasten hier inchecken. De meesten die maandag inchecken, combineren het festival met een vakantie op het park. De gasten genieten enkele dagen van de rust, voordat ze donderdag naar de festivalweide trekken.”

Meer comfort

Yves Spaepen uit Beerse en Joey Scheyltjens uit Turnhout komen maandag al afgezakt met enkele vrienden. “We hebben voor veertien personen geboekt, het merendeel komt pas later”, vertellen ze. “Het is de tweede keer dat we hier op Sunparks verblijven, want hier is meer comfort dan op de camping. Je kunt elke nacht in een bed slapen en je moet niet met allerhande spullen zeulen. Toch heb je hier ook een campinggevoel. Zo hangen veel fans allerhande vlaggen van bands uit, wat handig is als oriëntatie. Zo vinden we makkelijker ons huisje terug, zeker als we wat gedronken hebben. Er rijdt geregeld een shuttle-busje tussen het park en het festivalterrein. Eigenlijk missen we de camping niet. Het is zelfs omgekeerd, want na onze ervaringen vorig jaar wilden meer mensen met ons naar Sunparks. Gelukkig waren we er rap bij, want het park was heel snel uitverkocht.”

Hondjes

Miguel Gryspeerd, Carine Elaut en Jochim Osselaere hebben net ingecheckt. “Jochim gaat donderdag met vrienden naar de camping, maar Carine en ik slapen na elke festivaldag hier”, zegt Mi­guel. “Vroeger kwamen we maar één festivaldag naar Graspop, maar sinds vorig jaar komen we het hele weekend omdat we onze hondjes hier met een gerust hart kunnen achterlaten. Tijdens de festivaldagen pendelen we geregeld even naar hier om te zien of ze het goed stellen. Daarom komen we ook zo vroeg, zodat de hondjes kunnen wennen aan hun vakantiehuisje. En dan genieten wij van nog enkele dagen vakantie.”

Bert Groen, Kayleigh Groen en Sammy Schuman uit Nederlands Limburg logeren met een groep van acht op Sunparks. “Vroeger sliepen we gewoon op de camping, maar twee jaar geleden viel dat serieus tegen”, zegt Bert. “Omdat het de weken voordien zo had geregend, was de camping enorm modderig. Je kon de tenten bijna niet opzetten. Vorig jaar boekten we een huisje op Sunparks en dat was fantastisch. Het is niet hetzelfde als op de camping, maar nu kunnen we ’s morgens wel gewoon douchen. Het is een stuk comfortabeler. Dit jaar kijken we echt uit naar het festival. Welke bands we willen zien? Te veel om op te noemen, maar Iron Maiden, Judas Priest en Ghost staan zeker op ons lijstje.”