© Getty Images

VIDEO. Rafael Nadal luid toegejuicht in ‘zijn’ Madrid tegen 21 jaar jongere opponent, ook Rául en Carvajal komen hem aanmoedigen

Rafael Nadal heeft zich erg vlot geplaatst voor de tweede ronde van Masters 1.000-toernooi in Madrid (7.877.020 euro) tegen de amper 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch. Nadal werd luid aangemoedigd in Madrid, waar hij al twintig keer deelnam en vijf keer de eindzege op stak zak. Real Madrid-icoon Raúl González Blanco en huidige Real-spelers Dani Carvajal en Joselu zakten ook af naar het Estadio Manolo Santana.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 37-jarige Spanjaard won in twee korte sets van de pas 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch (ATP 1.028). Die had een wildcard gekregen van de organisatie. Het werd 6-1 en 6-0 na slechts een uur en zes minuten tennis. 

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal is na heel wat blessureleed op de ranking weggezakt naar plaats 512. Hij neemt in Madrid deel met een beschermde status. Het is pas zijn derde toernooi dit jaar na Brisbane (in januari) en Barcelona, waar hij vorige week in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Australiër Alex de Minaur. Het nummer 11 van de wereld is nu opnieuw zijn tegenstander in de tweede ronde.

Met vijf zeges (tussen 2005 en 2017) is Nadal recordhouder op het gravel in Madrid.

Raúl.© Getty Images

Carvajal en Joselu.© Europa Press via Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer