© rr, Hélène Baccaert

Lokaal bestuur Berlaar bereidt nieuwe vergunningsaanvraag voor sporthal Doelvelden voor: “Project verbeteren en aan belangrijkste bezorgdheden tegemoetkomen”

Berlaar -

Het lokaal bestuur van Berlaar bereidt momenteel de bouw van een nieuwe sporthal op sportcentrum Doelvelden voor. De intentie was om deze lente de bouw van de sporthal aan te vatten, maar door bezorgdheden van enkele buurtbewoners werd er een nieuwe aanvraag ingediend.

Hélène Baccaert

Op 30 april 2023 diende het lokaal bestuur van Berlaar een vergunningsaanvraag in voor de bouw van een nieuwe sporthal op sportcentrum Doelvelden. Voor dat project werd een openbaar onderzoek georganiseerd, waarbij buurtbewoners de kans kregen om eventuele bezwaren kenbaar te maken. In oktober van vorig jaar werd een ontwerper en aannemer aangesteld, maar in november werd besloten de huidige vergunningsaanvraag in te trekken en een nieuwe aangepaste aanvraag in te dienen.

“Uit het onderzoek kwamen enkele bezorgdheden en gevoeligheden die we nauwkeurig verder hebben bekeken”, vertelt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “We willen daarom verder onderzoeken of we nog een aantal zaken kunnen aanpassen en of er eventuele extra maatregelen en aanvullend onderzoek nodig is. Op die manier hopen we het project nog verder te verbeteren en aan de belangrijkste bezorgdheden tegemoet te komen”, legt hij uit. “We besloten daarom de huidige vergunningsaanvraag in te trekken en een nieuwe voor een aangepast project in te dienen.”

Schepen van Sport Nadine Boekaerts en Berlaars Burgemeester Walter Horemans op de site van de Doelvelden.© Hélène Baccaert

De nieuwe vergunningsaanvraag wordt momenteel voorbereid. Het lokaal bestuur onderzoekt daarbij alle suggesties tot bijsturing en wil voor de zomer de aanvraag indienen. “We vinden het belangrijk om onze inwoners en belanghebbenden hiervan op de hoogte te brengen en hopen tot een breed gedragen project te komen. Er is nood aan nieuwe sportinfrastructuur, we blijven dan ook vertrouwen op de realisatie van dit belangrijk maatschappelijk project.”

“De focus van het nieuwe Doelvelden ligt absoluut op sport. Er komt geen jeugdhuis of polyvalente zaal op het terrein, om zo het actieve en sportieve karakter van Doelvelden optimaal te verzekeren”

Walter Horemans

Burgemeester

“De focus van het nieuwe Doelvelden ligt absoluut op sport. Ook de lokale voetbalteams zullen hun gading vinden op deze nieuwe site. Verder op de planning: een kantine, een loopparcours en een speelzone voor de jongsten onder ons. Er komt geen jeugdhuis of polyvalente zaal op het terrein, om zo het actieve en sportieve karakter van Doelvelden optimaal te verzekeren.”

De sporthal wordt op het huidige voetbalveld gebouwd.© Hélène Baccaert

Het project bestaat uit een sporthal met drie volwaardige basketbalterreinen en een afzonderlijke gevechtssport- en danszaal. Maar er komen ook buitensportvelden met een BMX-parcours, een Finse piste, outdoorfitness, acht petanquevelden, twee beachvolleybalvelden, een duiveltjesveld en een speelzone. De sporthal wordt op het huidige voetbalveld gebouwd.

Vertraging

“Op de huidige locatie van de sporthal ’t Stapveld mogen we niet uitbreiden, omdat we daar op landbouwgebied zitten. De nieuwe sporthal zal groter worden”, legt Horemans uit. “We zullen bijvoorbeeld de Berlaarse dansclubs daar een plek geven. De velden voor volleybal en basket zullen ook groter worden. Dit is ook reglementair verplicht voor wedstrijden.”

De eerste plannen voor een nieuwe sporthal op de Doelvelden dateren al van 2015. Het was toen de bedoeling dat ze in 2016 gebouwd zou worden. Nu ziet het er naar uit dat de bouw van de nieuwe sporthal opnieuw vertraging oploopt. “We weten dat de huidige infrastructuur verouderd is. We hopen met de nieuwe plannen vooruitgang te kunnen boeken en zo snel mogelijk te kunnen starten aan de nieuwe sporthal”, sluit Horemans af.

Het project bestaat uit een sporthal met drie volwaardige basketbalterreinen en een afzonderlijke gevechtssport- en danszaal. Maar er komen ook buitensportvelden met een BMX-parcours, een Finse piste, outdoorfitness, acht petanquevelden, twee beachvolleybalvelden, een duiveltjesveld en een speelzone.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners