Ongehoord De citaten van de week

“Waarom reageert iedereen zo verbaasd als een vrouw over seks praat? Seks is toch tof?”

Billie Eilish.© Petros Studio

Er passeerden deze week alweer enkele opmerkelijke uitspraken: van Bart De Wever tot Tom Van Grieken. Van Petra De Sutter tot Goldband. En van Prins Laurent tot Roos Van Acker. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Filip Van Ongevalle

“Onze nadelen zijn onze troeven: wij zijn niet bereikbaar met tram of trein, er zijn nauwelijks bussen en er is geen snelweg. Het is hier rustig”

Projectontwikkelaar Valentijn Lemahieu legt in Het Laatste Nieuws uit waarom Marc Coucke in Cadzand een appartement kon verkopen voor 8 miljoen euro.

“Het hol van Pluto was niet vrij of wa?”

Diezelfde Marc Coucke had tv-maker Eric Goens ook een locatie getipt voor de opnames van het tv-programma Het conclaaf. Dat werd geen appartement in Cadzand, maar het kasteel van AA Gent-eigenaar Sam Baro in Jemeppe. En Bart De Wever was er niet zo blij mee dat hij daarvoor het Schoon Verdiep moest verlaten. (in Het conclaaf)

“Vroeger kocht je er een brood mee, nu twee huizen”

Een zeldzaam Nederlands muntje van 25 cent werd deze week geveild voor 1.045.000 euro. Daar kan je nog steeds maar een achtste van een appartement in Cadzand mee betalen. (in De Standaard)

“Als je een handtas van Louis Vuitton wilt, sta je op tien minuten in Knokke”

Cadzand mag dan wel nauwelijks bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of via een snelweg, het heeft volgens projectontwikkelaar Valentijn Lemahieu wel voordelen. (in Het Laatste Nieuws)

“Van Grieken staat in de weg met zijne patserbak”

De nadelen van Knokke, dat er al eens patserbakken in de weg staan, zijn ook de nadelen van de binnenkoer van het kasteel van Jemeppe, ontdekte Bart De Wever al snel in Het conclaaf.

Petra De Sutter.© Kris Van Exel

De zevende dag, maar dan twee dagen aan een stuk: dat doe je niet voor je plezier hé”

Petra De Sutter zag nog wel meer nadelen aan haar verblijf in het kasteel van Jemeppe. (in Het Laatste Nieuws)

“Het was werken, maar er was wel veel alcohol. De sterke drank was na enkele dagen op, dus ben ik in de wijn gevlogen. De gevolgen heeft iedereen kunnen zien”

Dit zegt niet Petra De Sutter over haar verblijf in het kasteel van Jemeppe, maar Gringo Dewaele over zijn deelname aan Temptation Island in 2007. (in het Nieuwsblad)

“Het hele kasteel daverde even op zijn 700 jaar oude fundamenten. Ik denk dat ik een paar dakpannen heb zien vallen”

Het kasteel van Jemeppe mag dan wel enige nadelen hebben, het staat wel nog steeds stevig genoeg om ruziënde politici én Eric Goens te trotseren. (in Humo)

“Door het over-en-weergeroep trilden de muren”

Niet alleen 700 jaar oude kastelen moeten bestand zijn tegen botsende ego’s, ook voetbalstadions zoals dat van Paris Saint-Germain, toen de voorzitter van de club sterspeler Kylian Mbappé op het matje riep omdat hij hem niet had bedankt in zijn afscheidsvideo. (in Le Parisien)

Prins Laurent.© Stefaan Beel

“Als u rond leefmilieu werkt, komen er nooit conflicten”

Prins Laurent heeft een tip om de muren niet te laten trillen. Maar van windmolens over stikstof tot Demir … komen er werkelijk nooit conflicten als u rond leefmilieu werkt? (in Het Laatste Nieuws)

“Deelnemen aan Het conclaaf was ver buiten mijn comfortzone: twee dagen doorbrengen met vertegenwoordigers van partijen die mijn kiezers en mij al meer dan veertig jaar beschimpen, dat is niet evident”

Je zou het natuurlijk ook omgekeerd kunnen bekijken: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) moest gaan samenzitten met vertegenwoordigers van partijen die zijn partij en zijn kiezers al meer dan veertig jaar beschimpen. Daar gaan de muren inderdaad al eens van trillen. (in Het Laatste Nieuws)

“Het was voor mij tijd om uit de comfortzone te stappen. Dat is pas echt rock-’n-roll”

Niet alleen Tom Van Grieken, maar ook Roos Van Acker stapt uit haar comfortzone: ze ruilt Studio Brussel voor de oudemannenzender Willy. Rock-’n-roll! (in De Standaard)

Roos Van Acker.© Inge Kinnet

“Eigenlijk zou iedereen dit eens moeten doen. Om te beginnen de jeugd. Die is zo moeilijk uit haar comfortzone te krijgen”

Dit zegt niet Roos Van Acker die de jeugd naar Willy wil krijgen of Tom Van Grieken die ze naar het kasteel van Jemeppe wil lokken, maar Bart De Wever, die vindt dat iedereen eens uit een vliegtuig moet springen (met parachute). (in Het Laatste Nieuws)

“Toen ik jong was, ging ik op de brug staan om te zwaaien naar auto’s. De jeugd van tegenwoordig smijt putdeksels naar beneden”

Volgens Elyssa Mathieu uit Andenne zit de jeugd van tegenwoordig toch iets minder in de comfortzone dan sommigen denken. (in De Standaard)

“Vroeger was er veel minder heisa rond spermadonatie. In de gangen van het ziekenhuis of in de cafetaria kon je gemakkelijk stagiairs aanspreken met de vraag om te doneren. De helft daarvan ging akkoord”

De jeugd van vroeger deed volgens dokter Geert V. wel wat meer dan naar auto’s zwaaien. (in het Nieuwsblad)

“Het zou onverstandig zijn om te kiezen voor een ander leven omdat je je huidige leven beu bent”

Prins Laurent is net als Roos Van Acker op zoek naar wat rock-’n-roll in zijn leven, en hij vertelt in Het Laatste Nieuws dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is”. Al heeft hij geen plannen om snel te verhuizen: “U weet zeer goed dat men met computers overal en met iedereen kan spreken.”

Bart De Wever.© BELGA

“Op het moment dat dit stopt, volgt de totale leegte. Ik heb geen vrienden, geen hobby’s, ik heb niks. Als ik morgen niet naar mijn werk kan, dan weet ik letterlijk niet wat gedaan”

Bart De Wever heeft geen plannen om aan een ander leven te beginnen. (in Het conclaaf)

“Als ik neerstort, zijn mijn zorgen weg en de kieslijsten zijn toch al ingediend”

En als het dan toch moet stoppen, stopt Bart De Wever het liefst met een knal. (in Het Laatste Nieuws)

“Val niet in de trap”

Uit de lucht vallen kan pijnlijk zijn als het letterlijk gebeurt, maar in de trap vallen van online fraudeurs is volgens ombudsman Jean Cattaruzza ook best te vermijden. (op Studio Brussel)

“Ik had het punt bereikt waarop ik mijn eigen bullshit niet meer slikte. Vroeger hing ik overal kak aan, nu gebruik ik nog nauwelijks metaforen”

Misschien gebruikt muzikant Jinte Deprez toch nog meer metaforen dan hij denkt. (in De Morgen)

“Ik wist van de aap zijn kloten”

Misschien zou ex-wielrenner Wim Vansevenant beter ook wat minder beeldrijke metaforen gebruiken. (in het Nieuwsblad)

Hugo Coveliers.© Geert Van de Velde

If you pay peanuts, you get monkeys. Wel, ik denk dat we zover zijn als ik zie wie er nu allemaal in het parlement zit”

Over apen gesproken, Hugo Coveliers, de raadsman van Filip Dewinter, weet waar ze zitten. En hij weet ook waar het geld zit, want hij stapt naar de rechter omdat hij het niet pikt dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto verminderd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. (in Het Laatste Nieuws)

“Als je peanuts geeft, krijg je monkeys. Stop toch eens met in het eigen nest te schijten”

Jean-Marie Dedecker (lijsttrekker N-VA) vindt met een paar metaforen dat Raoul Hedebouw (PVDA) moet stoppen met zeuren over wat politici en ex-politici verdienen. (in het Nieuwsblad)

“Heel Vlaanderen weet nu wat cis mannen zijn. Dat is onze legacy”

De uitbaters van het Gentse Flinta*-café Blond mikten op zo’n kleine niche, dat ze uiteindelijk de enige twee bezoekers van hun zaak werden. Tot zover hun legacy. En zou nu werkelijk heel Vlaanderen dankzij hen weten wat cis mannen zijn? (in De Standaard)

“We geloven nog steeds dat witte cis mannen een pain in the ass zijn”

Als u niet zou weten wat witte cis mannen zijn, dan weet u het nu. En als ik er nog geen was geweest, dan was ik er na het lezen van hun interview in De Standaard meteen een geworden.

“Waarom reageert iedereen altijd zo verbaasd als een vrouw open en bloot over seks durft te praten? Seks is toch tof?”

Billie Eilish is misschien wel een witte cis man in het diepst van haar gedachten. (in Rolling Stone).

Goldband© rr

“Muilen, poepen en op café gaan zijn de leukste woorden die we in Vlaanderen hebben geleerd”

Die van Goldband zijn duidelijk witte cis mannen. (Milo Driessen in Humo)

“Als ik mezelf voor de spiegel sta te vingeren, voel ik een rauwe, dierlijke connectie met mezelf. Ik kan het iedereen aanbevelen, het zal je leven veranderen. Ik heb een fucking doctoraat in de masturbatie”

Stel dat u zich nog afvraagt of de jeugd van tegenwoordig meer doet dan zwaaien naar passerende auto’s. (Billie Eilish in Rolling Stone)

“Alles wordt herleid tot die ene smeuïge, vunzige titel”

Eric Goens weet waarom u dit stuk begon te lezen. (in Humo)