Els werd door haar collega’s van woonzorgcentrum Christine in de bloemetjes gezet.© rr

Els in de bloemetjes gezet door collega’s woonzorgcentrum Christine

Ekeren -

In het woonzorgcentrum Christine werd Els Bosman zaterdag in de bloemetjes gezet om haar pensioen te vieren. Meer dan dertig jaar werkte ze in het rusthuis en inspireerde een groep vrijwilligers om ook buiten de uren animatie te voorzien voor de bewoners.

Margot De Clercq

“Het was overweldigend, zo een grote verrassing.” Els Bosman (63) is duidelijk nog steeds onder de indruk van haar verrassingsfeest van zaterdag 4 mei. Haar ex-collega’s van rusthuis Christine, in de Gerardus Stijnenlaan 76, zetten Els in de bloemetjes om haar carrière van dertig jaar te vieren.

Het rusthuis bestond nog maar een halfjaar in 1993 toen Els er begon te werken. Op woensdag 1 mei ging ze met pensioen. “Ik heb nog altijd een enorm hart voor mensen, maar ik moest naar mijn lichaam luisteren”, zegt ze geëmotioneerd.

Christientjes

Onder het mom van het pensioensfeest van eerste directeur Jan Adriaensen werd Els naar het feest gelokt. “Het was geweldig, iedereen met wie ik heb samengewerkt was aanwezig.”

Al in het prille begin leefde Els zich uit met randactiviteiten en vormde samen met andere vrijwilligers de Christientjes. Wat klein begon, groeide uit tot een groep van twintig helpende handen die bbq’s, paasbrunchen, bingo’s en een waaier aan leuke activiteiten organiseerden.

Samen met haar collega’s en eerste directeur Jan Adriaensen genoot Els van haar pensioensfeest.© rr

De directeur werd een goede vriend van Els en zette zijn schouders mee onder de projecten van de Christientjes.

“We hebben twee jaar lang alles op alles gezet om met de bewoners een week naar de zee te gaan. Na al het veldwerk en de research konden we uiteindelijk elk jaar met ze op stap. We kozen speciaal niet voor een revalidatiehotel zodat de mensen echt het gevoel hadden van een normale vakantie te kunnen genieten. Onze draaiboeken worden nog steeds gebruikt voor deze tripjes.”

Herinnering

Hoewel de Christientjes vervangen werden door het Kela-team, van kinesist, ergotherapeut, logopedist en animatie, lieten de collega’s uitschijnen dat er steeds een stukje Els in woonzorgcentrum Christine zal blijven.

Het oude gebouw van het woonzorgcentrum wordt gesloopt in 2025. Dan krijgt Els alvast een steen van het gebouw, zodat er in Els ook steeds een stukje Christine zal blijven.

Ze werkte meer dan dertig jaar in het rusthuis en zette heel wat op poten.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners