VIDEO. Honderdtal politiemensen betoogt tegen vrijlating mededader Kitty Van Nieuwenhuysen

Aan verschillende gerechtsgebouwen hebben zich woensdagvoormiddag politiemensen verzameld, na een oproep van politievakbonden NSPV en VSOA. Ze zijn er niet over te spreken dat Noureddine Cheikhni, een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, de rest van zijn straf buiten de gevangenis mag uitzitten onder elektronisch toezicht.

ATV, blg

Op de trappen van het justitiepaleis in Antwerpen hield een honderdtal politieagenten een stil protest. Jan Somers, afgevaardigde van politievakbond NSPV: “Wij willen een duidelijk signaal geven naar de overheid dat we het geweld tegen politiemensen en veiligheidsmensen beu zijn. Dat de moordenaar van Kitty Van Nieuwenhuysen nu een enkelband krijgt, is voor ons de druppel die de emmer doet overlopen.”

Somers vindt dat er te weinig ondernomen wordt, wanneer politiemensen met geweld geconfronteerd worden. “We worden telkens voor een voldongen feit gesteld. We hebben al een aantal signalen gegeven en hopen dat dit niet van de agenda verdwijnt en dat men ons eindelijk ernstig neemt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER