Het gevecht ontstond nadat verboden voorwerpen over de gevangenismuren werden gegooid.
Foto: VRT

Grote vechtpartij in Antwerpse gevangenis nadat verboden voorwerpen over gevangenismuur waren gegooid

In de gevangenis van Antwerpen zijn meerdere gedetineerden gewond geraakt tijdens een grote vechtpartij tijdens een wandelmoment. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan VRT NWS. Bij het gevecht werden verschillende gedetineerden gestoken met metalen bestek. "Die metalen vorken en messen zouden beter weer verdwijnen", zegt Robby De Kaey van de vakbond ACOD.

Het incident is gisteren ontstaan nadat onbekenden verschillende verboden voorwerpen over de Antwerpse gevangenismuren hadden gegooid tijdens de wandeling. Gedetineerden probeerden die spullen te bemachtigen en gingen met elkaar op de vuist. "Een gevaarlijke situatie voor de gedetineerden en het personeel", vindt Robby De Kaey van de socialistische vakbond ACOD.

"Ze hebben metalen bestek gebruikt als wapen", zegt De Kaey. "Ik kan tevreden vaststellen dat het Snelleresponsteam van de politie is gekomen om iedereen veilig weer naar binnen te brengen. Het zou onverantwoord zijn om het gevangenispersoneel te laten tussenkomen."

Metalen bestek terug van weggeweest

Het metalen bestek was een tijdlang verboden in de Begijnenstraat, omwille van zulke incidenten en steekpartijen. Een tijd terug is er beslist om het plastic bestek weer in te ruilen voor de metalen versie. "Wij hebben toen gewaarschuwd dat dat te gevaarlijk is", zegt De Kaey. "En nu stellen we dus vast dat er opnieuw gedetineerden gewond zijn geraakt door metalen voorwerpen die gebruikt worden als wapen. Wij zijn vragende partij om die vorken en messen weer te laten verdwijnen."

"Zo'n incident is eerder uitzonderlijk", voegt de vakbondsman nog toe. "Maar iedere keer is een keer te veel."

Meest gelezen