Drink jij nog flessenwater? Wat met je oude kleren? Hoe duurzaam leef jij? Vul hier onze rondvraag SustainaPoll in

Seizoensgroenten en -fruit kopen en aan de herbruikbare drinkfles gaan. Dat deed de Belg voor een duurzamer leven, bleek uit de SustainaPoll van vorig jaar. Spullen huren of vegan eten vonden we een brug te ver. Maar hoe zit dat vandaag? Drink jij nog flessenwater? Wat doe je met kleren die je weggooit en wat verwachten we van anderen? We willen het graag weten.

Zes op de tien Belgen heeft al eens iets níét gekocht toen hij/zij besefte wat de negatieve impact van dat product op het milieu is. De helft van de Belgen veranderde ooit al van merk wegens een slechte duurzame reputatie. Zeven op de tien beschouwt zichzelf als iemand die bewust begaan is met het milieu, en bijna acht op de tien maakt zich zorgen over de staat waarin we onze planeet achterlaten voor toekomstige generaties. Dat bleek uit de Sustainapoll, een jaarlijkse bevraging over duurzaamheid opgezet door de Antwerp Management School, adviesbureau Bigtrees, data & insightsbedrijf Bpact en onderzoekscollectief Indiville, van vorig jaar.

Hoe heeft dit impact op onszelf? Wat verwachten we van onszelf, en van anderen?

Laat je stem horen en doe hier mee aan de Sustainapoll: Ik laat van me horen

Jouw antwoorden helpen niet alleen ons, maar ook overheden en organisaties om écht een verschil te maken. Samen brengen we een duurzame toekomst dichterbij. De antwoorden lees je binnenkort in Billie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer