Giorgio Armani (89) staat open voor fusie of beursgang modeconcern

Nieuws
Giorgio Armani staat open voor een ‘fusie of beursgang’ van zijn modeconcern, als hij het bedrijf verlaat. De modeontwerper zegt dit in een interview, drie maanden voor zijn negentigste verjaardag.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 09:11
Afbeelding
beeld anp

Armani is altijd wars geweest van de fusies en overnames die de mode-industrie de afgelopen jaren ingrijpend hebben veranderd. Nu denkt hij daar anders over. ‘Wat altijd kenmerkend is geweest voor het succes van mijn werk is het vermogen om me aan te passen aan veranderende tijden.’

Speculaties over de toekomstplannen van Armani, die zelden interviews geeft en niets wil zeggen over zijn opvolging, zijn momenteel aan de orde van de dag in de mode-industrie. Investeringsbankiers uit Milaan hebben het vuurtje aangewakkerd door verschillende scenario’s voor het bedrijf op te stellen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om 'groenwassen'

Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF.

Afbeelding

VodafoneZiggo hoopt met voetbalrechten meer klanten te behouden

VodafoneZiggo hoopt met het verwerven van de uitzendrechten van de UEFA-voetbalwedstrijden vanaf het najaar meer klanten met een vaste aansluiting aan zich te kunnen binden. Het telecombedrijf raakte de laatste tijd opnieuw veel van deze klanten kwijt.

Afbeelding

Marktplaats verwijdert aangeboden kaartjes Nationale Herdenking

Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd van gratis kaartjes voor de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei die tegen betaling werden aangeboden. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat na berichtgeving van het AD.

Afbeelding

Politiebonden dreigen met bekeuringenstop om vroegpensioen

Politieagenten schrijven vanaf 7 mei geen bekeuringen meer uit voor lichte overtredingen als op dat moment de onderhandelingen over een nieuwe regeling voor vroegpensioen niet zijn begonnen. Dat maakten de vier politievakbonden ACP, ANPV, NPB en Equipe donderdag bekend.

Afbeelding

Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent.

Afbeelding

Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan 'sneller klimaatneutraal' in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).