EPA
Volledig scherm
© EPA

VIDEO. Auto's meegesleurd tijdens zondvloed op Mallorca: minstens acht doden en tien vermisten

het weerHevige regenval veroorzaakt zware overstromingen op het Spaanse eiland Mallorca. In het oostelijke dorpje Sant Llorenç des Cardassar staan de straten blank en worden auto's meegesleurd door het water. Minstens acht mensen kwamen om. Volgens de hulpdiensten zijn er ook gewonden gevallen en worden nog een tiental personen vermist.

3 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Voorbode voor de rest van west europa
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Niet alleen Mallorca, maar ook Tarragona, Barcelona, Girona hebben er van langs gekregen.
  • Mike Scholten

    6 jaar geleden
    Ik woon in het plaatsje Sillot, waar een rivier uit komt. Op maar 300 meter afstand van mijn woning is er een gigantische vernietigende ravage te zijn. Loop je door mijn straat dan denk je dat er gewoon een regenbui is geweest. Heb er vele foto's van maar kan ik hier niet delen.
  1. WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”
    Update

    WEERBE­RICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinkster­week­end? “Maandag wordt de beste dag”

    Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Zondag wordt het behoorlijk goed aan zee, landinwaarts soms een aantal buien maar ook periodes met zon en temperaturen tot 20 graden. En maandag wordt de beste dag. Op een bui na is het overal droog met zon en het wordt 20 tot 21 graden.”
  2. WEERBERICHT. Ook vandaag zomerse dag met maxima tot 26 graden: “Maar tegen avond kans op onweer”

    WEERBE­RICHT. Ook vandaag zomerse dag met maxima tot 26 graden: “Maar tegen avond kans op onweer”

    Het wordt vandaag opnieuw een heerlijk warme en zonnige dag met maxima tot 26 graden. “De warmste dag van de periode”, zegt onze weerman David Dehenauw. Tegen de avond is er kans op onweer, voornamelijk in West-Vlaanderen en aan de Waals-Franse grens. Vanaf volgende week dalen de temperaturen weer een beetje en neemt de kans op regen toe. “Dan krijgen we ongeveer 18 graden, min of meer normaal voor de tijd van het jaar.”