Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Lichaam gevonden in wrak van vliegtuig van vermiste voetballer Sala

Beeld Photo News

In het wrak van het vliegtuigje van de Argentijnse spits Emiliano Sala en piloot David Ibbotson is een lichaam gevonden. De identiteit van het lichaam is nog niet bekend. Het was een West-Vlaams bedrijf dat het wrak wist te vinden.

en

Britse onderzoekers hebben een lichaam gevonden in het wrak van het vliegtuig dat de vermiste voetballer Emiliano Sala vervoerde.

Sala vertrok op maandag 21 januari met een klein vliegtuig van Nantes naar Cardiff, waar voetbalclub Cardiff City hem voor 20 miljoen euro had overgenomen. Het vliegtuig verdween dezelfde avond van de radar boven het Kanaal.

Grote zoekacties rond de Kanaaleilanden hadden tot dusverre niets opgeleverd. Langs de Franse kust zijn afgelopen week twee zitkussens gevonden die volgens het AAIB vermoedelijk van het vermiste toestel zijn.

Het West-Vlaamse GEOxyz, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hydrografische meetdiensten, wist het wrak uiteindelijk te vinden. “Voor het zoeken naar het vliegtuig van Sala kregen we een oproep van het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken (AAIB) om mee te helpen zoeken naar het wrak”, zegt CEO Patrick Reyntjens. “We trokken er met de OceanIII naartoe in het gezelschap van het schip MORVEN, dat werd ingeschakeld door de familie van de vermiste voetballer.”