© HBvL

Sterk Hasselt wint derby tegen Bocholt onder goedkeurend oog van Divock Origi

Sporting Hasselt heeft in de derby tegen Bocholt één van zijn beste wedstrijden van het seizoen gespeeld. In een aangename eerste helft met wisselende kansen opende Simon Bracké de score met een heerlijke plaatsbal. Al snel na rust lag de match in de beslissende plooi. Door de draw van Patro nadert Hasselt tot op drie punten van de leider. De match in drie thema’s.

Frederik Baeten

1. Heerlijk voetbal voor rust

Wat een heerlijke pot voetbal was de derby Sporting-Bocholt voor de rust? Beide ploegen voetbalden vrank en vrij en dwongen kansen bij de vleet af voor een goed volgelopen Stedelijk Sportstadion. Beide ploegen troffen de paal in de eerste twintig minuten. Bracké maakte de 1-0 met een heerlijke plaatsbal vanop 25 meter. Trainer Rikie Broeckx keek en zag dat het goed was. “We waren dominant, combineerden en er werd overal hoog druk gezet. Kortom, het voetbal dat ik wil zien. Na rust was het ook bij ons iets minder omdat je voelde dat bij Bocholt de veer gebroken was.” Coach Rony Vangompel was het grotendeels eens met de analyse van zijn collega.

“In een gelijkopgaande eerste helft waren de betere kansen voor Bocholt, maar wij scoorden niet. Na rust gaven we het te makkelijk weg. Zeker na de 3-0 was het vet helemaal van de soep.”

2. De wraak van de kleine Lukaku

Spits Henry Odutayo maakte zijn negende en tiende goal van het seizoen tegen zijn ex-team Bocholt. De 'kleine Lukaku' speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd. Kort na rust trapte hij vanuit een scherpe hoek de 2-0 tegen de netten. Bij de 3-0 trapte hij een voorzet van Efekia van dichtbij in doel. 10 goals, balvast, sterk, jong, scherp,... Het wordt moeilijk voor Sporting om deze kerel aan boord te houden? Odutayo:”Dat is toekomstmuziek. Wat telt is dat we gewonnen hebben en de kloof met leider Patro herleid hebben tot drie punten. Dat ik ging vieren voor de bank van Bocholt na mijn goal? Ja kijk, met bepaalde personen heeft het daar gebotst. Dat ik er geel voor pakte, is spijtig maar dat had ik kunnen verwachten."

3. Spanning in de titelstrijd

Sporting Hasselt werd vanuit de tribune aangemoedigd door Liverpool-spits Divock Origi. De Houthalenaar maakte van het vrije moment bij de Rode Duivels gebruik om zijn maatje Willem Ofori aan te moedigen. Ofori kon het bezoek van zijn vriend wel smaken. “Ja, Divock had mij om tickets gevraagd voor de wedstrijd. Jongens, 3-0 tegen Bocholt! Dat is toch een uitslag die kan tellen. De titelstrijd wordt op deze manier weer een beetje meer open. We moeten vooral kalm blijven en op deze manier blijven voetballen. Niet naar anderen kijken en gewoon zelf blijven knallen.”

SPORTING HASSELT: Swinnen, Ofori, Verbeeck, Jaspers, Efekia (75’ Baysal), Odutayo, Bracké (82’ Boiten), Janssen, Carvahlo, Vangeel, Wijnen (54’ Proesmans).

BOCHOLT: Wertelaers, Geebelen (57’ Put), Van den Putte, Ruben Scheelen, Didden, Bertjens, Watson (57’ Vaesen (72’ Maes), Palmans, Wouter Scheelen, Vanhaen, Dieme.

DOELPUNTEN: 21’ Bracké 1-0, 48’ Odutayo 2-0, 57’ Odutayo 3-0.

GELE KAARTEN: Efekia, Odutayo, Ruben Scheelen. Diem.

SCHEIDSRECHTER: Lamberigts.

TOESCHOUWERS: 1240.