dinsdag 23 oktober 2018 - Buitenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Door de klap werd de mobilhome volledig opengereten. BELGAIMAGE

Hasselaar John Claes (41) komt in Utrecht om na botsing met tram

“John was een familieman, hij deed alles voor zijn gezin”

hasselt/utrecht Hasselaar John Claes (41), zaakvoerder van De Slotendokter, is zaterdag in Utrecht om het leven gekomen nadat een tram zijn mobilhome greep. Zijn vrouw Daniëlle brak een been, hun zoontje Vincent (5) liep enkele schrammen op. “John was zo’n harde werker, hij deed alles voor zijn gezin”, zucht Daniëlle, die intussen terug in Hasselt is.

Hasseltse papa overleden na ongeval met camper in Utrecht. Het Belang van Limburg

Het had een gezellig uitje naar Nederland moeten worden voor John, Daniëlle en Vincent. Samen zouden ze Lego World in Utrecht bezoeken, maar op nauwelijks een kilometer van hun bestemming ging het verkeerd. Hoewel het niet mocht, sloeg John met zijn mobilhome linksaf. Mogelijk volgde hij blindelings zijn gps. Net op dat moment kwam er een tram. De twee botsten op elkaar, en de mobilhome werd door de klap volledig opengereten. Tal van spullen kwamen door de klap op de rijbaan terecht, Daniëlle en de kleine Vincent werden weggeslingerd. De hulpdiensten probeerden John ter plaatse nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De plek van het ongeval staat bekend als gevaarlijk. Op sociale media wordt de weg vaak gehekeld. “Het moest hier ooit eens fout gaan”, vertelt een Utrechtse getuige. “Dagelijks zie ik hier auto’s die proberen te keren. Ik weet niet welke dwaas deze overweg bedacht heeft. Vaak hoor je hier trams toeteren.”

De politie is momenteel nog volop bezig met het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval. Onder meer de twintig inzittenden van de tram zullen de onderzoekers oproepen als getuige. 

John Claes. Sven Dillen

Stickeractie

Claes was een ondernemer die wel eens durfde uitpakken met een opvallend initiatief. Zo kocht hij in 2015 een snelle sportwagen als bedrijfsvoertuig, zogenaamd om zijn klanten sneller te kunnen bedienen.

John was een gelukkige familieman. Hij werkte heel hard zodat hij samen met zijn gezin heel veel kon doen echtgenote Daniëlle

Ook haalde hij zich in 2015 de woede van toenmalig Hasselts burgemeester Hilde Claes – geen familie – op de hals met een stickercampagne op brievenbussen in Runkst. Hij waarschuwde de bewoners zo welke delen van hun huis niet veilig waren. De Slotendokter kreeg forse kritiek van de burgemeester die vond dat hij een onveiligheidsgevoel aanwakkerde, maar ook bijval van meerdere Runkstenaren, dankbaar voor de tips.

Harde werker 

Intussen stromen de steunbetuigingen voor Daniëlle en Vincent toe. Zij zijn intussen terug thuis in Hasselt. “Vincent is maandag zelfs naar school gegaan om zijn gedachten wat te verzetten”, vertelt zijn vrouw Daniëlle. “Hij heeft gelukkig enkel wat schrammen. Zelf heb ik een gebroken been. Ik heb nog altijd geen idee hoe het ongeval gebeurd is. John was een gelukkige familieman. Dat was hij altijd. Hij werkte heel hard zodat hij samen met zijn gezin heel veel kon doen. Hij had alles voor ons over, en was altijd goedlachs.”

Wanneer de begrafenis plaatsvindt, is nog niet geweten. Johns lichaam moet nog naar België overgebracht worden.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws