© ATV

Weergaloze Ahmed Sababti zet FT Antwerpen op weg naar finale: “De overwinning van de weerbaarheid”

FT Antwerpen en FULL Hasselt maakten er dinsdagavond in hun derde en beslissende halve finale een nagelbijter van waarin beide teams om beurten het voortouw namen. Uiteindelijk ging FT Antwerpen, meer dan verdiend op basis van het aantal gecreëerde kansen, naar de finale en werd het 7-6. Met dank aan Ahmed Sababti, opnieuw bepalend met zijn vier doelpunten.

Bron: ATV

In een pittige wedstrijd waagden beide teams voluit hun kans. Antwerpen met stevige druk vooruit, Hasselt loerend op de counter. En dat laatste loonde lange tijd voor de bezoekers die bij de rust via 0-1, 1-2, 2-3 uiteindelijk 3-4 voorstonden.

“We hebben nooit gepanikeerd”, aldus een dolgelukkige Ahmed Sababti. “Het was wel vervelend dat we telkens weer moesten achtervolgen, net op het moment dat we in de wedstrijd kwamen. Maar we bleven rustig en wisten dat we nog een volledige tweede helft voor de boeg hadden. Eén waarin er nog veel kon gebeuren.”

Wat ook zo was. Antwerpen greep Hasselt na de pauze direct bij de keel en het kwam via Adnane en Sababti voor de eerste keer voor. “Jammer dat we toen verdedigend niet altijd bij de les waren en ze al te makkelijk op 5-5 kwamen.”

Wanneer Zaaf de thuisploeg met een magistraal doelpunt op 6-5 zette, ging het dak van het Rooi er voor een eerste keer af. Toch kwam Hasselt na een zoveelste mistasten in de Antwerpse defensie nog langszij. Het Rooi werd er stil van, maar het orgelpunt, dat was opnieuw voor Ahmed Sababti die de beslissende 7-6 tegen de netten knalde.

“Dit kan je gerust de overwinning van de weerbaarheid noemen. We bleven geduldig combineren met de idee dat de kansen er wel zouden komen. Dat is vandaag gebleken”, vervolgde Sababti die van de dankbare supporters, samen met zijn teamgenoten, een terechte staande ovatie kreeg.

“Zelfs na de nederlaag in de eerste halve finale in Hasselt bleven we erin geloven. Terecht, blijkt nu. Want zowel vrijdag als vandaag waren we de winnaar. In de competitie waren zij ons twee keer de baas, als het om de prijzen ging, waren wij zowel in de beker als nu in de play-offs de betere ploeg. Ik denk dat we bewezen hebben de terechte winnaar te zijn en dat we terecht in de finale staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV