Bruno Vanobbergen volgt Lieven Boeve op als topman katholiek onderwijs: “Elke leerling heeft recht op het beste onderwijs”

Gewezen kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen wordt de nieuwe directeur-generaal van het katholiek onderwijs. Hij volgt Lieven Boeve op, die tien jaar aan het hoofd stond van de grootste onderwijskoepel.

Jens Vancaeneghem

De nieuwe topman van het katholiek onderwijs wordt op dit moment in de Guimardstraat voorgesteld. Het gaat om oud-kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Die volgt Lieven Boeve op, de theoloog van de KU Leuven die tien jaar aan het hoofd stond van de grootste onderwijskoepel van Vlaanderen.

“Juiste man op de juiste plaats”

Vanobbergen wordt nu de machtigste man in het Vlaamse onderwijs. Met een marktaandeel van om en bij de 65 procent – en 750.000 leerlingen - legt het katholiek onderwijs veruit het grootste gewicht in de schaal bij onderhandelingen met de regering en de andere sociale partners.

“Elke leerling heeft recht op het beste onderwijs”, zegt Vanobbergen. “Tegelijk komt elke grote maatschappelijke uitdaging dagelijks de klas binnen. Met onze netwerkorganisatie wil ik onderwijsinstellingen, leerkrachten en directies zo goed mogelijk daarin ondersteunen.”

Afscheidnemend directeur-generaal Lieven Boeve zegt “trots en dankbaar” te zijn “dat Bruno Vanobbergen aanvaard heeft om Katholiek Onderwijs Vlaanderen in de komende jaren te leiden”. “Het is met een gerust hart dat ik nu het netwerk van katholieke onderwijsinstellingen in Vlaanderen en Brussel, waarmee ik tien jaar lief en leed gedeeld heb, in zijn bekwame handen kan achterlaten. Bruno is de juiste man op de juiste plaats om deze rol over te nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer