© TVO

Drie personen bevangen door rook bij hevige brand op dertiende verdieping appartementsgebouw

Sint-Niklaas -

In de nacht van woensdag op donderdag zijn drie personen bevangen geraakt door rook bij een brand in een appartement in het Koningin Fabiolapark in Sint-Niklaas.

Het vuur werd rond 1.15 uur opgemerkt en woedde in een flat op de dertiende verdieping. Het was een jong koppel dat net onder de getroffen flat woont dat de brand opmerkte, nadat ze enkele knallen hadden gehoord. Op dat moment was er al sprake van een uitslaande brand. Het brandalarm trad in werking, maar volgens meerdere bewoners is dat lang niet luid genoeg waardoor bijna niemand er wakker van werd. (lees verder onder de foto)

De brandweer moest met een ladderwagen tot de dertiende verdieping.© ypw

De brandweer had wel wat moeite om de brandende flat te bereiken, maar zodra dat gelukt was kregen ze het vuur snel onder controle. Een deel van het gebouw werd geëvacueerd en het medisch interventieplan in vooralarm gezet. Dat werd uiteindelijk al vrij snel weer afgeblazen. Uiteindelijk moesten drie mensen voor verzorging naar het ziekenhuis, zij raakten bevangen door de rook en zijn er gelukkig niet erg aan toe.

Om 2.40 uur konden de andere bewoners weer naar hun woonst. De schade bleef beperkt tot de getroffen flat, die grotendeels uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet gekend. (pvs)

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER