“Wellicht de drukste avondspits van het jaar”: start verlengd weekend en enkele ongevallen doen wegen dichtslibben

Het was een drukke dag op de weg om het met een understatement te zeggen. Er werd geen record gebroken maar wellicht wordt het wel de drukste avondspits van het jaar. Vooral de wegen rond Antwerpen kleurden urenlang dieprood.

Wim Verhaert , joro
Bron: BELGA

Het is een klassieker: op de vooravond van het Hemelvaartweekend staan op de Vlaamse snelwegen heel wat files. “Mensen moeten maar één dag verlof nemen en kunnen zo vier aansluitende dagen vakantie nemen, dat trekt aan”, zei woordvoerder Peter Bruyninckx woensdagavond toen de wegen nog overvol stonden.

LEES OOK. Trambestuurder gewond bij aanrijding op de Noorderleien, tramverkeer verstoord

“De cijfers zijn indrukwekkend, op het piekmoment stond er zeker 320 km file maar wellicht breken we geen record. Er is enorm veel verkeer, het is echt heel druk. Er zijn enkele incidenten geweest maar niet uitzonderlijk veel, de files zijn echt volledig te wijten aan een enorme massa die onderweg is.”

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De files begonnen al in de voormiddag, vooral rond Antwerpen was veel verkeersellende. Bij de avondspits was het ook aanschuiven rond Brussel en Gent, heel wat mensen rijden richting Belgische kust. Rond 20.00 uur stond er nog steeds ongeveer 180 kilometer file. “De files die de voorbije uren zijn opgebouwd, lossen zeer moeilijk op”, besloot Bruyninckx.

Vooral rond Antwerpen was het tot laat op de avond enorm druk. Omstreeks 17u50 gebeurde een ongeval op de Ring richting Nederland, ter hoogte van Berchem. Lange tijd waren daar twee rijstroken versperd, maar dat ongeval is intussen afgehandeld. Rond 21u00 is het ergste leed geleden.

© svde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER