Direct naar artikelinhoud
Brand

Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in Frans skioord Courchevel

Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in Frans skioord Courchevel
Beeld rv

In het Franse ski-oord Courchevel zijn bij een grote brand twee doden, vier zwaargewonden en achttien lichtgewonden gevallen. In totaal zijn er zestig slachtoffers getroffen door de brand.

In de nacht van zaterdag op zondag vlogen drie panden in brand en tientallen door het vuur verraste mensen moesten voor het vuur vluchten in het centrum van de wintersportplaats. Het zou volgens plaatselijke media vooral gaan om mensen die dit skiseizoen in Courchevel werken, onder wie veel Brazilianen.

Mensen waren in paniek. Ze zouden via balkons aan de vuurzee zijn ontsnapt en in pyjama of ondergoed in de vrieskou gestaan hebben. De krant Le Dauphiné Libéré meldde dat de twee overleden personen aangetroffen werden in het gebouw waar de brand op de derde en bovenste verdieping was ontstaan.

De toegesnelde brandweer en politie regelen opvang voor de slachtoffers. “De brandweer was snel en massaal ter plaatse en leverde topwerk”, zegt een getuige. 

Zeker zestig mensen zijn door de brand getroffen. Helikopters van hulpdiensten landden op een nabijgelegen ski-piste van dit grootste ski-oord ter wereld, circa 70 kilometer ten oosten van Grenoble. Drie van de vier zwaargewonden werden met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Het vuur is rond 4.30 uur uitgebroken op de derde en hoogste verdieping van een gebouw, waar zowat 60 toeristen, onder wie ook buitenlanders, verbleven. Dat meldt de prefectuur. Rond 8 uur was de brand helemaal onder controle. Even werd gevreesd dat de vlammen zouden overslaan naar een vierde gebouw, restaurant La Saulire, maar dat konden de brandweerlieden, die met 70 waren uitgerukt, verhinderen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Ook over de identiteit van de twee dodelijke slachtoffers, van wie de lichamen aangetroffen werden in het gebouw, kan nog niets worden meegedeeld.