© Brian Ach/Invision/AP

Politie kondigt onderzoek naar dood van ‘Friends’-acteur Matthew Perry aan

De politie van Los Angeles heeft aangekondigd de dood van acteur Matthew Perry strafrechtelijk te onderzoeken. Perry, die bekend werd als Chandler in de sitcom Friends, overleed in oktober aan “de acute effecten van ketamine”.

adb
Bron: BELGA, Guardian

De 54-jarige Perry werd op 28 oktober levenloos aangetroffen in zijn jacuzzi in de tuin van zijn huis in Los Angeles. Hij werd niet lang daarna dood verklaard. Volgens het rapport van de wetsdokter overleed hij aan “de acute effecten van ketamine” en was zijn dood een ongeluk. 

Toch verklaart de politie van Los Angeles nu, samen met de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA, verder onderzoek te voeren naar de omstandigheden van de dood van Perry. De diensten willen weten hoe de acteur aan de medicatie kwam, meer bepaald wie hem die gaf en onder welke omstandigheden.

LEES OOK. Courteney Cox: “Ik voel Matthew Perry nog veel om me heen”

In bloed én in maag

Ketamine, een verdovend middel op voorschrift dat soms misbruikt wordt voor stimulerende of euforische doeleinden, werd door de Friends-acteur onder toezicht ingenomen als onderdeel van therapiesessies voor angst en depressie.

Voor zover bekend kreeg hij zijn laatste infuustherapie echter anderhalve week voor zijn dood. Dat infuus zou niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de hoge waarden van ketamine in zijn bloed, vergelijkbaar met de hoeveelheid voor een volledige verdoving, die tijdens de autopsie werden vastgesteld. Er werden ook sporen van ketamine in zijn maag aangetroffen, wat suggereert dat hij de drug in pilvorm had ingenomen.

Een van de factoren in zijn overlijden was ook buprenorphine, een medicijn dat gebruikt wordt om een opioïdenverslaving te behandelen. Perry vocht eerder tegen een verslaving aan pijnstillers en alcohol.

BEKIJK OOK. Doodsoorzaak van ‘Friends’-acteur Matthew Perry bekendgemaakt: “Acute effecten van ketamine”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER