© Vlaanderenleestdag

Vlaanderenleestdag wil aantonen dat lezen overal en op elk moment kan

Op Wereldboekendag vindt dinsdag de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Met dit initiatief wil de Vlaamse overheid mensen aanmoedigen om te lezen en lezers ook verbinden.

Bron: BELGA

In heel Vlaanderen en Brussel gaan bijna honderd activiteiten door en de vijf ‘lezende steden’ met een actieve lezerscommunity – Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Oostende – organiseren extra activiteiten voor hun stadslezers en andere geïnteresseerden.

Terwijl de eerste editie in het teken stond van bijzondere leesplekken, wil Vlaanderenleestdag dit jaar aantonen dat elke plek een leesplek kan zijn en dat elk moment een leesmoment kan worden.

Scholen, organisaties en bedrijven kunnen een gratis leeskit downloaden om kleine acties te organiseren. Zo wordt het toilet voor een dag een ‘leesbril’ wanneer er leesvoer voorzien wordt en wordt de leraarskamer of de vergaderruimte tijdelijk het ‘verhaallokaal’. De ‘playleest’ is een zorgvuldig samengestelde playlist die als soundtrack bij het lezen kan dienen. 

Scholen en bedrijven die meedoen met de socialemediawedstrijd, maken kans op een boekenpakketboeket.

“Leesplezier helpen ontdekken”

De bijna honderd activiteiten die georganiseerd worden, zijn terug te vinden op de website van Vlaanderenleestdag.

Vlaamse minister van Cultuur en minister-president Jan Jambon (N-VA) roept op om mee te doen. “We hebben elke lezer nodig om kinderen, jongeren en volwassenen die het leesplezier nog niet hebben ontdekt, mee te trekken in het boekenbad”, zegt hij. “Onze samenleving vaart wel bij belezen burgers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer