De EuroMillions Basketball League in drie vragen en antwoorden: “Dit is een vorm van competitievervalsing”

© Photo News

De EuroMillions Basketball League is intussen in volle gang. Wij vroegen onze basketbalkenner Patrick Ceulemans om zijn mening over de voorbije speeldag.

vtvn, cpm

1. Bij Luik zitten ze met technische problemen...?

“Ja, er is daar in de Country Hall iets mis met het scorebord en de wedstrijdtafel”, aldus Ceulemans. “Ze hebben de oplossing daarvoor te laat besteld waardoor ze geen thuiswedstrijden kunnen spelen. Op de eerste twee speeldagen werd daarom op verplaatsing gespeeld (in Mechelen en in Antwerpen) omdat er geschoven werd met de kalender.”

Luik won in Mechelen tegen de Kangoeroes, maar verloor tegen de Giants. Ook op de derde speeldag werd verloren tegen Bergen. “Die wedstrijd was in Bergen maar was op papier wel Luik - Bergen, een thuiswedstrijd dus voor de Luikenaars. Ja, dat is gewoon een vorm van competitievervalsing. Waar zijn we dan mee bezig? De Pro League had dit anders moeten aanpakken.”

© GOYVAERTS/GMAX Agency

2. Eindelijk nog eens een basketbaloverwinning in Mechelen!

De Kangoeroes spelen dit seizoen niet meer in Willebroek, maar in Mechelen. Afgelopen weekend werd er na een zwakke start eindelijk gewonnen aan de Winketkaai. “Het was een start in mineur”, stelt Ceulemans. “Na 23 jaar werd er eindelijk weer basketbal gespeeld in die sporthal, maar er werd eerst verloren van Luik in de competitie. Dan werden de Kangoeroes pijnlijk uitgeschakeld in de beker door Leuven, met een zware thuisnederlaag.”

“Dus nu was het dan toch raak tegen Limburg United. Vooral de tweede helft was heel goed. Er hing echt weer een positieve vibe in de Winketkaai. Dat was heel leuk en Mechelen bruiste terug. De massa is er nu nog niet, maar dat komt wel.”

© Photo News

3. Oostende won een bitsige topper tegen Charleroi

Zaterdag keken Charleroi en Oostende elkaar in de ogen. De kustploeg kwam uiteindelijk als winnaar uit deze strijd der titelfavorieten. “Het was een defensieve clash”, vindt Ceulemans. “Voor coaches en analisten is dat misschien leuk om te ontleden, maar voor waarnemers en fans is het dat minder. Al was het nog wel een thriller in het slot.”

“Charleroi heeft het laten liggen. Ze hadden op een bepaald moment een kloof van 9 punten (53-44). Een gemiste kans voor hen want dit hadden ze moeten verzilveren. Dan hadden ze een statement gemaakt. Maar Dusan Djordjevic gooide er nog een driepunter in. Ik zal het nog eens doen, dacht hij en daarmee heeft hij zijn status nog meer glans gegeven. Het is allemaal wat krampachtig bij Oostende maar ze staan daar wel weer mooi met een drie op drie. Hoe, dat zal hen worst wezen.”

LEES OOK: Ster van de Coaches: Chris Jones van Bergen neemt afstand

Keuze van de redactie